PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Nou cicle «il·lusionant» de la tricolor de futbol

La selecció arrenca a casa contra Letònia amb el repte d’acabar amb onze anys perdent en partit oficial

Per IVÁN MOURE

Els jugadors de la tricolor fan carrera contínua a l’inici de l’entrenament oficial, ahir a l’Estadi Nacional.
Els jugadors de la tricolor fan carrera contínua a l’inici de l’entrenament oficial, ahir a l’Estadi Nacional. | EMILIO PRENAS
La selecció inicia avui un nou cicle, el del Premundial del 2018 que es disputarà a Rússia, i ho farà amb el repte de posar punt i final d’una vegada per totes a onze anys de derrotes consecutives en partit oficial.

El quart projecte de Koldo Álvarez mostrarà al món les seves primeres passes a partir de les 20.45 hores a l’Estadi Nacional contra Letònia, un dels rivals més assequibles. Cap cara nova tret de la d’Igor Labaien, expert en analitzar rivals que s’ha incorporat al cos tècnic, i alguna ben jove que s’ha consagrat a l’absoluta com Jordi Aláez, Rebés i Llovera, encara en edat sub-21. També Ildefons Lima, que rebrà una placa commemorativa com la de Sonejee en el seu dia com a internacional centenari.

El capità i el seleccionador apunten a aquesta nova aventura com «il·lusionant». Ja fa temps que ho diuen i ahir van tornar a repetir que l’objectiu és «puntuar». Acabar amb les 54 derrotes seguides, que són moltes. «Fa dinou anys que vaig debutar amb Estònia, el darrer amistós contra el mateix rival vaig complir 100 partits amb la tricolor i això és un orgull per a mi. Quan arriba certa edat [complirà 37 al desembre i és el més veterà de la primera llista de divuit d’aquesta fase] sempre surten coses, com als cotxes vells, però encara em sento un pilar. Aportaré els coneixements que no tenen els joves i quan no tingui corda per competir a primer nivell ja donaré un pas al costat».

Sobre Letònia, va admetre que juntament amb Illes Fèroe, és el rival més assequible per puntuar. En tot cas va deixar clar que això seria «donar la sorpresa» perquè «sempre que juga Andorra el rival és el favorit» però també va deixar clara una cosa: «No tenim pressió. Sabem qui som i què podem fer. Utilitzarem totes les nostres armes per poder treure un resultat positiu» contra un combinat també especial per al capità: «Amb Letònia vaig jugar el meu segon partit internacional que no oblidaré mai, encara tinc la samarreta del central Zemlinski». Allò va ser el 1997. Ha plogut.

Koldo Álvarez, com és habitual en ell, va parlar meravelles d’un adversari que en l’anterior fase va ser capaç de puntuar a Turquia, República Txeca i Islàndia. Aquesta vegada, però, la cosa canvia perquè Letònia haurà de tenir la pilota i generar, però segons el seleccionador ha preparat el partit a consciència amb amistosos contra rivals similars: «Van guanyar 5-0 a Gibraltar i 1-3 a Luxemburg. Tenen jugadors de Bundelsiga que poden fer molt mal». Amb tot, reconeix que jugar contra aquest rival «il·lusiona per començar la fase. Les nostres opcions passaran pels contraatacs, les transicions ràpides. Hi ha zones del camp on podem rebre pilotes i fer mal». Amb un to poètic, va rematar el discurs assegurant: «La feina, ser humils i jugar amb el cor és el que ha de donar bons resultats».  I avui pot ser un dia idoni.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT