PUBLICITAT

MONTANA

Teixidó acaba setè a Lone Peak i es manté líder a la general

L’andorrà rasca tres punts més en una cursa alterada a causa d’una tempesta elèctrica

Per EL PERIÒDIC

Els últims metres de l’ascensió modificada de Lone Peak, divendres.
Els últims metres de l’ascensió modificada de Lone Peak, divendres. | TWITTER
Ferran Teixidó va rascar tres punts més de cara a la general de la Copa del Món de Quilòmetre Vertical en una cursa alterada a causa d’una tempesta elèctrica a Lone Peak.

És possible que hagi perdut una oportunitat per assegurar-se definitivament el podi final i, fins i tot, el títol de campió, ja que de la part alta de la classificació tan sols hi van anar l’espanyol Jan Magarit, el noruec Rolf Einar Jensen i el txec Ondrej Fejfar. Però tot va ser advers per a l’andorrà en el seu desplaçament als Estats Units. La tempesta elèctrica va obligar l’organització a readaptar el recorregut, en contra de les característiques d’explosivitat que té el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme. Es va treure gairebé la meitat del desnivell per fixar-ho en 600 metres. «Un recorregut vertical i molt de córrer», va explicar el seleccionador, Carlo Ferrari. «Tot i això es va tornar a superar i va demostrar una vegada més que la seva posició a l’elit és fruit d’un gran treball».

La llàstima és que Teixidó va acabar setè però Fejfar va sumar 100 punts per la victòria; Margarit, 88, com a segon classificat, i Jensen, 65, com a sisè. Amb tot, l’andorrà es manté al capdavant de la classificació general. Són sis els que li poden prendre el lideratge en la darrera cursa a l’andorrà, que per puntuar haurà de sumar més de 62 punts. Decidirà, doncs, a Limone sul Garda (Itàlia) el pròxim 14 d’octubre.

Els Casal no van i perden un lloc / Els germans Casal van decidir no anar als Estats Units a disputar The Rut 28K tot i que sí ho tenien previst. La cursa de Zermatt de fa dues setmanes –la més llarga del calendari amb 48 km– s’ajuntava amb un viatge llarg, sense dies de marge i un possible jet lag que no garantia les millors condicions per córrer. També una llàstima per a ells, ja que Margarit va ser tercer i els supera; ara l’espanyol és quart amb 225 punts, Òscar és cinquè amb 220 i Marc, sisè amb 219. Va guanyar l’espanyol Ait Chaou, que continua segon però ara a només 34 punts del líder, l’italià Pivk.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT