PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Operació bikini... Versió postestiu

Tancades les vacances d’estiu, el retorn a l’oficina s’acompanya del regrés als gimnasos

Per marisa da costa

Tres persones utilitzen els aparells de la sala de musculació del complex esportiu d’Encamp.
Tres persones utilitzen els aparells de la sala de musculació del complex esportiu d’Encamp. | Tony Lara
Molts ja han acomiadat les vacances. Fins a la temporada hivernal els que tenen sort, els que no en tenen tanta ja esperen frisos el proper estiu. I, amb el retorn a la rutina oficinista es recupera també la voluntat per cremar, «aquesta vegada sí que sí», el que no es va perdre durant l’anomenada operació bikini, que va acabar resultant en molts dels casos en l’operació cervesa, operació terrasseta o operació tapa i canya; depèn de la persona. El healthy, el running, els challenges i mil i una històries més estan de moda, però el pinxo i el zurito ens poden més. I ara cal perdre’ls abans no ens enxampi la pujada del gener, després d’un nou Nadal  amb les seves neules i canelons.
 
Com cada inici d’any, amb la cloenda de les vacances estivals els gimnasos recuperen les inscripcions que es van perdre al maig, quan els qui porten pagant la seva quota des del gener s’adonen que l’únic que estan fent es mantenir les màquines per a què les emprin altres. També hi ha els que directament havien pagat el període anual i opten per rescabalar la seva consciència i fer servir les instal·lacions que paguen com a mínim durant el període d’entretemps, quan les pluges i la fresca de la tardor no permeten córrer a l’exterior i les pistes d’esquí encara no estan a disposició.
Als gerents dels gimnasos no els falta perspectiva i saben els remordiments que la gent duu després de passar dues setmanes al poble amb la mare o conèixer, «ja que hi sóc», la gastronomia de les ciutats que visiten per primera vegada. Per no parlar de les paelles i els vins a la vora de la platja, amb un gelat per berenar, per a més inri. Com es comentava, els gimnasos són conscients d’això i la visió empresarial els porta a aprofitar-ho. 
 
El setembre està sent mes de retorn al gimnàs i, com que la vida està dura i amb l’objectiu de captivar als que la mandra els pot perquè saben que acabaran abandonant la segona setmana, ofertes: «Fes la teva inscripció i t’emportes un aparell de música» o «vine amb la teva parella i gaudiràs d’un descompte en la quota». La idea de no anar sol i comptar d’una altra ànima amb qui motivar-se recíprocament també és un bon al·licient. Avui dia es personalitza fins i tot l’horari, per tal d’adequar preus. 
 
Les bicicletes i les el·líptiques de nou ocupades després de dos mesos acumulant pols són sovint complimentades per les classes dirigides, que també reprenen amb el setembre la seva activitat. Com sempre, els experts aplaudeixen la iniciativa en favor de la pràctica de l’esport. Recorden, no obstant, la necessitat de constància i de fer-la casar amb una alimentació saludable.
PUBLICITAT
PUBLICITAT