PUBLICITAT

Berlín

Saboya insisteix en el compromís d’acollir refugiats

El ministre mostra la cooperació del país davant de l’OSCE

Per EL PERIÒDIC

Participants de la reunió de l’OSCE, ahir.
Participants de la reunió de l’OSCE, ahir. | SFDG
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va destacar ahir davant de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) el «compromís d’Andorra en l’acollida de refugiats de Síria pactat dins del marc europeu», així com «el compromís internacional adquirit pel Principat pel que fa a la transparència i la cooperació en l’àmbit econòmic i fiscal», segons ha detallat el Govern.

Saboya va expressar aquests compromisos durant la reunió que es va celebrar ahir a Postdam, on es van reunir els 57 ministres d’Afers Exteriors dels Estats participants de l’OSCE amb l’objectiu de promoure el diàleg «al més alt nivell per intercanviar punts de vista relatius a la seguretat que afecten a tots els Estats per igual», ha matisat l’Executiu.
Així, durant la trobada es van elaborar debats centrats en com donar resposta als reptes originats per les tendències migratòries, el terrorisme, l’extremisme violent, la radicalització i la ciberdelinqüència.

A més, es va fer balanç de les accions dutes a terme fins a la data per l’OSCE en el tractament de conflictes així com en les activitats encaminades a aconseguir que tots els ciutadans gaudeixin dels mateixos drets i llibertats fonamentals. En aquest sentit, Saboya va insistir en la necessitat de treballar conjuntament per combatre el terrorisme i va mostrar la seva preocupació per l’extremisme. Aquesta reunió, però, ha estat una preparatòria de la trobada d’alt nivell pel Consell de Ministres OSCE que es preveu per als pròxims 8 i 9 de desembre a Hamburg. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT