PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Castellers, al primer aplec internacional de Tarragona

Colles de Londres, París i Copenhaguen participen de la trobada

Per marisa da costa

Un dels darrers actes en què va participar la colla, a la Seu d’Urgell.
Un dels darrers actes en què va participar la colla, a la Seu d’Urgell. | castellers andorra
El primer cap de setmana del mes d’octubre els Castellers d’Andorra participaran de la primer Trobada internacional de Castells que se celebrarà a Tarragona, tot coincidint amb la celebració del 26è Concurs de Castells. La colla andorrana compartirà l’emblemàtica plaça de la Font tarragonina amb agrupacions provinents de Copenhaguen, París i Londres.
 
Els dies 1 i 2 del proper mes d’octubre bona part dels membres dels Castellers d’Andorra es desplaçaran novament al representatiu Concurs de Castells que anualment se celebra a Tarragona i que enguany arriba a la seva 26a edició. En aquesta ocasió, no obstant, no s’hi apropen en qualitat d’espectadors i com a participants en les pinyes. Podran fer tant una cosa com l’altra, però el viatge es destina aquesta vegada a demostrar i il·lustrar l’expansió del món casteller i la seva arribada a «capitals europees importants», com són París, Londres, la capital danesa i, com no, el Principat. Amb tot, i tal com va ressaltar el representant de l’entitat al país, Juli Peña, aquesta diada internacional d’estrena que tindrà lloc el migdia del dia 1 pretén ser una exposició de la importància dels castells.
 
A més de la colla andorrana, també seran presents a l’acte, que animarà l’actuació de les colles que ocupin les posicions 13 a 24 del rànquing, els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París i els Castellers of London. Aquesta serà la primera vegada en què es trobin totes quatre entitats internacionals en un mateix esdeveniment.
 
Tot i que encara és prematur parlar d’una propera edició, Peña va mostrar-se confiat en la probabilitat que la trobada es converteixi en una jornada habitual i rotatòria. Això portaria la presència dels Castellers d’Andorra arreu i, amb ella, la propagació de l’àmbit casteller, així com el territori, llengua i aspectes culturals que la rodegen.
PUBLICITAT
PUBLICITAT