PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Martí i Batalla acorden un nou impuls per a l’aeroport

La trobada serveix també per tractar la feina dels fronteres

Per EL PERIÒDIC

El cap de Govern i l’alcalde de la Seu, durant la seva reunió d’ahir.
El cap de Govern i l’alcalde de la Seu, durant la seva reunió d’ahir. | SFDG
Hi havia molts temes sobre la taula i finalment el cap de Govern, Toni Martí, va rebre ahir l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, per abordar diverses qüestions d’interès mutu. Les relacions entre l’Estat i la localitat més important propera a la frontera andorrana són essencials, i entre els temes de major importància es va tractar la problemàtica de l’aeroport que necessita un impuls important per part de les dues parts. És per això que Batalla va informar que mantindrà diverses reunions amb ministres andorrans per especificar les línies d’actuació en aquest sentit.

Durant la trobada es van tractar molts temes, com la potenciació de l’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell, però també la situació dels treballadors fronterers de l’Alt Urgell, la possibilitat de treballar en una candidatura conjunta per a la Unesco de diversos monuments d’Andorra, l’Alt Urgell i l’Arieja i la gestió de residus.
Batalla i Martí van acordar que al llarg de les properes setmanes l’alcalde urgellenc mantindrà reunions de treball amb els diversos departaments del Govern per tractar aquestes qüestions des d’un punt de vista tècnic.

La reunió que van mantenir el cap de Govern i l’alcalde s’emmarca en les trobades habituals de bon veïnatge. Ambdós polítics van reafirmar la voluntat compartida de donar un impuls a l’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell, qüestió que serà objecte d’una reunió específica de Batalla amb els ministres d’Administracions Públiques, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, i de Comerç i Turisme, Francesc Camp.

Els treballadors fronterers / Així mateix, la trobada va servir també per avaluar els avenços duts a terme pel que fa a la situació dels treballadors fronterers de l’Alt Urgell a Andorra. En aquest sentit, Martí va recordar que el Govern està donant resposta, en el que li correspon, a la resolució de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, mitjançant la realització de trobades i formacions a la Seu d’Urgell per part del personal del Departament d’Immigració del Govern. Així mateix, es va mostrar disposat a facilitar mecanismes de col·laboració i d’intercanvi d’informació entre el Servei d’Ocupació d’Andorra i el seu organisme homòleg de la Generalitat de Catalunya.

La Unesco / Durant la reunió també es van tractar altres qüestions, com la possible candidatura conjunta entre Andorra, França i Espanya per reconèixer la catedral de la Seu d’Urgell, el castell de Foix, la Casa de la Vall i el romànic d’Andorra com a elements principals candidats a esdevenir patrimoni de la humanitat de la Unesco; o la gestió transfronterera de residus, que permetria tractar a Andorra residus procedents de l’Alt Urgell, en aplicació del conveni de trasllat de residus signat entre el Principat i Espanya el novembre del 2011. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT