PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les petites morts

L’artista Mireia Sallarès, comissariada per Joana Baygual, presenta el documental ‘Las muertes chiquitas’, un treball realitzat entre 2006 i 2010

Per EL PERIÒDIC

En el marc de la mostra Tallers d’Art 2016, que es pot visitar a la Sala d’exposicions Art al Roc fins a l’11 de setembre –l’antic CIAM– es projectarà el documental Las muertes chiquitas, de Mireia Sallarès, al centre cultural la Llacuna. La sessió tindrà lloc el 17 de setembre.
 
Las muertes chiquitas és un projecte multidisciplinari en format documental, amb vídeo, fotografia, edició d’un llibre, i papers picats, entre altres coses. Durant quatre anys, del 2006 al 2010, Mireia Sallarès va recórrer Mèxic realitzant entrevistes a més de trenta dones, de professions, orígens, classes socials, orientacions sexuals i edats diferents perquè li expliquessin què era per elles l’orgasme, la muerte chiquita en llenguatge col·loquial (en francès, de l’orgasme en diuen La petite mort).
 
La participació de Las Muertes Chiquitas en l’exposició Tallers d’Art 2016 ha estat comissariada per l’artista andorrana Joana Baygual. Baygual, que ha participat en l’última edició dels Tallers d’art de la Massana, no ha volgut presentar la seva obra a Art al Roc, sinó que ha optat per fer de comissària de Mireia Sallarès (Barcelona, 1973), amb el projecte multidisciplinar Las muertes chiquitas, que parla del plaer i la violència.
 
Sallarès va recopilar moltes entrevistes a dones mexicanes, converses en què «l’orgasme com a subjecte funciona com una metàfora de la necessitat de moltes dones d’apoderar-se d’elles mateixes per lluitar i resistir enfront de la violència masclista imperant en el seu context».
 
A Art al Roc hi ha algunes fotografies de les dones que han participat en el projecte, unes imatges que Sallarès acompanya amb un fragment de la conversa que van mantenir. De fet, a internet es pot veure un tràiler de 20 minuts de l’ampli projecte, que inclou diverses hores de gravacions. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT