PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els comuns ja poden aixecar el precinte de les zones de barbacoa

L'alerta s'aixeca després de cinc dies

Per El Periòdic

Mapa dels riscos d’incendis forestals publicat ahir al vespre.
Mapa dels riscos d’incendis forestals publicat ahir al vespre. | El Periòdic
Després d’uns dies de màxima alerta pel risc d’incendi forestal, les tempestes d’ahir a la tarda van refrescar l’ambient. El director de Protecció Civil, Francesc Areny, va confirmar que s’aixequen les restriccions per fer foc a les zones de barbacoa i berenadors. Després d’observar el mapa de risc de foc, Protecció Civil va acordar que el període de perill màxim ja s’ha superat i en va informar els comuns. Ara seran els comuns que aniran traient els precintes i notificant que ja es poden tornar a utilitzar les àrees de foc controlades.
 
L’alerta extrema es va activar dimarts passat, dia 24.  El Govern va avisar que s’havia activat el protocol per risc d’incendis extrem la zona central del país i, per tant, es van posar en marxa les mesures de vigilància pertinents amb el tancament de les zones de barbacoa i la major supervisió per part dels estaments implicats com Protecció Civil, Bombers, Banders i comuns.
 
A la zona sud del Principat el risc se situava entre alt i molt alt, mentre que a la resta del país l’índex era moderat. Les previsions meteorològiques indicaven que el risc d’incendis podia seguir augmentant, ja que hi havia una important sequera acumulada i es preveien temperatures elevades, mentre que no s’esperaven pluges durant uns quants dies. Finalment, l’aigua va tornar a caure ahir a la tarda.
 
En aquest últim avís es va estendre la prohibició de fer foc a tot el país, tot i que l’alerta va començar a principis del mes d’agost per Sant Julià de Lòria, que presentava un risc molt alt d’incendi a causa de la sequera prolongada. Des de Protecció Civil ja s’havia advertit que si continuava sense ploure la restricció es faria extensiva a Andorra la Vella i a Escaldes-Engordany. A les parròquies altes el risc era entre baix i moderat, però, va acabar també sent el suficientment alt.
 
En l’operativa de risc d’incendis treballen conjuntament tots els cossos i departaments implicats. El nivell de risc d’incendis es pot consultar a la pàgina www.incendis.ad.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT