PUBLICITAT

La Massana

La Massana ja és propietària de dos blocs del complex Astra

El comú es plantejarà l’ús dels dos immobles del residencial Ribasol d’Arinsal

Per Esther Jover Martin

El complex d’edificis Ribasol, situats a Arinsal, dels quals dos blocs són del Comú de la Massana.
El complex d’edificis Ribasol, situats a Arinsal, dels quals dos blocs són del Comú de la Massana. | El Periòdic
Després d’una dècada, el Comú de la Massana ja és propietari de dos immobles del conjunt residencial Ribasol Ski-Park, el que abans es coneixia com el complex Astra. En el consell de comú celebrat ahir, el cònsol major, David Baró, va anunciar que fa dos mesos que es va executar el conveni que data del 2006. La corporació augmenta el seu patrimoni amb els blocs I i II i 36 plantes d’aparcament de la planta -2. Ara el comú haurà de plantejar quin ús dóna als immobles.
 
«El comú el que difícilment farà és convertir-se en un organisme que lloga pisos, perquè no és la seva funció i, per tant, en parlarem. Hi ha diverses opcions ja que per la seva ubicació estratègica potser es podria incloure en el Pla estratègic d’EMAP (estació de Pal-Arinsal) i donar-los un ús per potenciar més el camp de neu, o també es poden alinear i posar en un concurs subhasta», va exposar Baró. L’únic conseller de l’oposició, Albert Esteve, de DA, va oferir el seu suport per trobar un ús per als dos blocs.
 
Els dos blocs estan buits per dins, però fins ara no s’havien acabat ja que la construcció del complex ha estat plena d’alts i baixos. El Complex Residencial Ribasol Ski Park està format per vuit edificis, dels quals els dos situats a peu de pistes ja són propietat del Comú de La Massana.
 
El complex Ribasol disposa de pisos a un preu de venda social, destinats a joves, i d’altres d’ús turístic. L’estructura del complex Astra es va aixecar el 2000, però les obres van estar aturades durant 12 anys. L’any 2012 es va certificar que estava en condicions òptimes per realitzar les obres, i la societat Astra va cedir a Cisau l’acabament, la gestió, l’administració i la venda de l’edifici. 
 
El comú, que no tenia previst rebre els edificis en propietat aquest any, ha hagut d’aprovar un suplement de crèdit de 34.500 euros per fer front a les despeses de comunitat i fons de reserva 2016-2017 de la comunitat de propietaris. El destí final dels immobles està per veure, i no es decidirà a curt termini, però pot anar des d’un alberg a hotels per a l’estació. 

Noves voravies a Erts i gestió de deutes/ El Comú de la Massana ha aprovat un suplement de crèdit d’uns 14.000 euros per arranjar les voravies de la urbanització L’Espalmera, a Pal, i del poble d’Erts. El veïnat s’havia queixat que les voravies estan en molt mal estat i dificulten el trànsit dels vianants. El comú volia pressupostar les obres per a l’any que ve, però ho ha pogut avançar.

El comú també ha acordat comprar i instal·lar una llicència informàtica per a la gestió telemàtica d’embargament de comptes deutors tributaris, ja que l’Organisme de recaptació comunal d’Andorra (Orcand) no es durà a terme aquest any, de fet, potser encarà tardarà un parell d’anys a posar-se en funcionament.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT