PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Cap andorrà afectat pel terratrèmol d’Itàlia

Afers Exteriors recorda la importància d'omplir el Registre de Viatgers

Per L. R.

Tasques de rescat a Pescara del Tronto, ahir.
Tasques de rescat a Pescara del Tronto, ahir. | ANDREW MEDICHINI
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va confirmar ahir que el Govern no té constància que hi hagi cap andorrà afectat pel terratrèmol que va tenir lloc la matinada de dimecres al centre d’Itàlia. El sisme va arribar a magnitud sis en l’escala de Richter i ha provocat, al menys, 120 víctimes mortals i desenes de desapareguts.

Saboya va aprofitar per recordar la importància d’omplir el registre de viatgers que posa a disposició el ministeri d’Afers Exteriors a totes les persones que marxen de vacances fora del país. Aquest document permet al Govern localitzar els residents en casos d’emergència i agilitzar els tràmits amb altres països si així fos necessari. Així mateix, Afers Exteriors va informar també que posa a disposició el telèfon d’emergències consulars +376 324 292.

Per la seva banda, el copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, va enviar ahir al president de la República italiana, Sergio Mattarella, un missatge de condol i suport en nom del poble andorrà, segons va informar l’ANA. Vives expressa en la carta «la profunda solidaritat amb tots els afectats per aquest desastre», alhora que demana «la protecció divina del consol i de la fortalesa per a tots aquells que ploren la pèrdua dels seus éssers estimats». El missatge també conté paraules d’ànims cap a les autoritats civils i el personal d’emergència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT