PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arriba a Andorra el primer robot interactiu

Pepper, arriba de la mà d’Andorobots i FEDA per assistir el Museu de l’Electricitat

Per El Periòdic

Pepper, el robot humanoide.
Pepper, el robot humanoide. | El Periòdic
El primer i únic robot dotat amb la capacitat d’interactuar naturalment amb les persones, Pepper, arribarà a Andorra a finals del proper mes de setembre. Andorobots i Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) han arribat a un acord perquè l’aparell serveixi d’assistent al Museu de l’Electricitat, segons ha informat l’empresa especialitzada en robòtica a través d’un comunicat.
 
El director general de FEDA, que ha arribat a un acord amb el distribuïdor exclusiu dels robots Nao i Pepper d’Alderbaran al Principat, apunta com a finalitat de l’humanoide l’assistència «al Museu de l’Electricitat» perquè «acompanyi el personal» de la parapública «en les visites que realitzem a les escoles». D’aquesta manera, els infants del país seran informats sobre aspectes com «l’eficiència energètica o els riscos elèctrics», segons va traslladar Albert Moles. 
 
Així com se’ls intenta conscienciar sobre la importància del reciclatge o bé d’aspectes com la necessitat d’estalviar aigua a través de xerrades a les aules, FEDA advoca per una forma diferent, divertida i enginyosa d’educar els nens en la importància d’estalviar en matèria de consum energètic. El graciós robot, que ara per ara és l’únic al món que compta, entre els diversos atributs que li han estat conferits pels seus creadors i constructors, amb la capacitat d’expressar emocions i que ha estat pensat com un robot amb caràcter personal, serà qui, juntament amb els treballadors de FEDA, traslladi als estudiants més petits del país els mateixos valors que ja s’intenten inculcar a tota la població a través del Museu de l’Electricitat, ubicat a Encamp just al costat de la central. 
Pepper, que té una mesura d’un metre i escaig i porta una pantalla tàctil incorporada al pit, a més de personal i interactiu, és progressiu i autònom: al llarg de la convivència amb les persones, va adaptant les seves aptituds als hàbits de les persones amb qui conviu. 
 
L’enginyós robot ja ha estat adoptat per nombroses empreses no només al Japó sinó a nivell europeu. Un exemple, que explica el web d’Aldebaran, són el supermercat Carrefour (també present a Andorra) o la companyia francesa de ferrocarrils: ambdues es fan servir d’aquest humà metal·litzat per donar, d’una manera diferent i divertida, la benvinguda als usuaris. També és un dels moderns mètodes utilitzats avui en dia per oferir informació als clients, lluny d’uns tríptics que ja han passat a la història. 
 
En poc més d’un mes arribarà el primer Pepper a Andorra. Amb aquesta incorporació, FEDA segueix acomplint la seva voluntat d’adaptar-se a les noves tecnologies. I en aquesta ocasió, pensant en els petits. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT