PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’estructura i els tancaments del refugi de l’Illa estan gairebé acabats

El nou refugi guardat aprofita l’estructura ja existent com a base

Per EL PERIÒDIC

Estat actual del refugi de l’Illa situat a la vall del Madriu-Perafita-Claror.
Estat actual del refugi de l’Illa situat a la vall del Madriu-Perafita-Claror. | Arteks Arquitectura
Arteks Arquitectura, en conjunt amb el despatx Ginjaume Arquitectura i Paisatge, està finalitzant l’estructura i els tancaments del refugi de l’Illa situat a la vall del Madriu-Perafita-Claror, a Encamp. Segons destaca l’empresa en les xarxes socials, les obres s’estan realitzant segons el previst. El Govern va aprovar el maig del passat any les obres d’edificació del refugi. En total, es van adjudicar les obres per un import de 1.596.955 euros i la previsió era acabar els treballs a finals d’aquest any. El projecte va ser licitat per segona vegada el mes de febrer del 2015, després que el primer concurs fos declarat desertes. En vista del poc èxit, es van refer les condicions i es va tornar a posar en marxa.

Aprofitament de l’estructura / El nou refugi guardat de l’Illa estarà ubicat en el mateix edifici actual, aprofitant l’estructura ja existent com a base. A més, la construcció del refugi s’inscriu en la política de promoció del turisme de muntanya.

El Govern ja va assegurar durant l’adjudicació que així es compleix amb «el compromís de dotar el país de dos nous refugis guardats, el de l’Illa i el de la Borda de Sorteny, inaugurat el desembre del passat any». Aquests s’afegeixen als dos ja existents, el refugi del Comapedrosa i el de Juclà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT