PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Trobada una cadella dins d’una bossa amb verí a Santa Coloma

PADA mirarà les càmeres de la zona per atrapar al culpable

Per ESTEFANIA GRACIA

Contenidor on ha estat trobada la cadella de llaurador.
Contenidor on ha estat trobada la cadella de llaurador. | PADA
El col·lectiu PADA (Protecció, ajuda i defensa animal) va rebre un avís la passada setmana sobre que un «‘sense ànima’ havia tirat una cadella a un contenidor en una bossa d’escombraries amb verí dins». 
 
Els fets van tenir lloc dijous, quan una noia va trobar «una cadella de llaurador de tot just un mes de vida» en un contenidor a l’inici de l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma amb les condicions descrites anteriorment. Quan la ciutadana va trobar a la cadella aquesta encara estava amb vida, tot i això, després de rescatar-la, «ja no es va poder fer res» i finalment va defallir, segons va destacar PADA. Vers aquests fets, el col·lectiu demana que si algú «va veure alguna cosa o sap el que sigui sobre aquest menyspreable acte col·labori i doni dades per poder trobar al culpable». 
 
De la mateixa manera, PADA creu que cal estar atents i explicar qualsevol «cosa estranya que es vegi per la zona», ja que un «gos llaurador sol tenir bastants més cadells i és possible que s’estiguin desfent d’ells poc a poc». Precisament, per intentar que no es repeteixin els fets i poder atrapar al culpable, PADA consultarà avui les càmeres d’un local de la zona que es troba just davant del contenidor on es va trobar la cadella, i en funció de les imatges, procedirà a interposar una denúncia o fer alguna mesura legal. 
 
Augmenta l’abandó / Com cada estiu, i sobretot al mes d’agost, han augmentat els abandonaments de gossos. Segons destaca la cap de projectes de Bomosa, Coral Bonnín, Andorra no n’és una excepció, i tot i que les xifres no són tant altes com als països veïns, durant el que portem de mes s’han abandonat prop d’una de desena de gossos al Principat. Bonnín matisa que com els animals que s’han trobat «no porten xip, no podem saber qui són els amos, per tant, no sabem si es tracta de gent de fora que ha vingut al país a deixar als animals o si són ciutadans d’aquí els qui els han abandonat».

Per sort, però, alguns dels gossos trobats ja s’han pogut donar en adopció i alguns fins i tot s’han retornat als amos. Tot i això, amb l’abandonament d’aquesta desena d’animals la gossera «ara ha passat de tenir 12 a 18 gossos», remarca Bonnín. 
 
La cap de projectes també puntualitza que tot i que a Andorra es fan adopcions, «es fan a un ritme força baix». A més, «no podem dir que no ens esperàvem que augmentessin els abandonaments,doncs cada estiu és així, malgrat que hem estat fent moltes campanyes de conscienciació». Bonnín matisa a més que la majoria de gossos abandonats són joves, «són menors d’un any o no tenen molt més i són gossos molt sociables i bons, però la gent marxa de vacances, i malauradament, quan no sap que fer-ne decideix abandonar-los». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT