PUBLICITAT

Andorra la Vella

David Walker tanca la plantilla del MoraBanc

L’aler estatunidenc signa per dues temporades, mentre que Clark i Pino no seguiran

Per JOAN JOSEP BLASCO

David Walker esmaixa en un partit de la temporada passada del Northeastern.
David Walker esmaixa en un partit de la temporada passada del Northeastern. | Slam
La plantilla de la temporada 2016-17 està definida. El BC MoraBanc Andorra tanca el grup amb la incorporació de l’aler estatunidenc David Walker, de 23 anys i dos metres d’alçada. Amb el seu fitxatge el club vol guanyar en llançament de llarga distància i hi té posades moltes esperances. Per aquest motiu signa per dues temporades. Els que no segueixen són Daniel Clark i Sergi Pino.
 
L’aposta és per un jugador jove. Té 23 anys i arriba de la Universitat Northeastern, afrontant la seva primera aventura professional. A la NCAA va realitzar una mitjana de 18,3 punts per partit, amb un 41% d’encert en el tir exterior. També va sumar quatre rebots i el mateix nombre d’assistències. «Es tracta d’un jugador amb molt talent i una gran capacitat anotadora des del perímetre gràcies al seu excel·lent llançament. Per altra banda, és un jugador que esperem que tingui una gran progressió i que també està capacitat per ajudar en defensa i donar espectacle perquè és molt atlètic», indica Francesc Solana, director general del MoraBanc, que l’ha pogut veure in situ a les lligues d’estiu als Estats Units, en tres partits a Orlando i quatre a Las Vegas.
 
És una aposta personal seva i valora que és un jugador amb el que no s’equivocaran. Amb ell van «sobre segur», afirma Solana, subratllant que va tenir l’opció d’anar a l’NBA però finalment no la va poder fer possible. Tancar aquest fitxatge és el que més li ha costat de tots els nouvinguts. Amb Walker, «hem de tenir paciència al principi. Ens ha de donar un gran rendiment aquesta temporada». Fins i tot afirma que si té el rendiment que preveuen serà complicat mantenir-lo a l’equip la campanya següent.
 
Competitivitat / Els que no segueixen són Clark i Pino, que arribaven al Principat l’estiu passat. A més de Walker la plantilla està composada per Giorgi Shermadini, David Navarro, Guille Colom, David Jelinek, Andrew Albicy, Beka Burjanadze, Thomas Schreiner, Nacho Martín, Thanasis Antetokoumpo i Oliver Stevic. De cara al nou projecte el club ha volgut solventar carències que eren evidents, i vol comptar amb jugadors ambiciosos que demostrin caràcter, però que no tinguin tenir els alt i baixos del passat. «Hem fet una plantilla il·lusionant i lluitadora. Crec que ens ho passarem molt bé aquest any amb aquest equip». Hi ha una barreja de joventut i veterania, amb «jugadors que venen a fer-se un espai a la lliga». Per acabar amb errors anteriors, s’ha volgut construir «un equip que demostrés tenir més caràcter a la pista», per poder aspirar a nous reptes.
 
Fent comparacions respecte la campanya passada, considera que es compta amb una plantilla més competitiva, tot i que fins més endavant no podran comprovar si han encertat en les decisions: «Amb els anys hem intentat tenir millor plantilla que l’anterior. Això t’ho donen els resultats a final de temporada». Pel que fa als objectius, «sempre hem de celebrar la permanència a la lliga, però com a club hem de tenir ambició per ser a la Copa del Rei i els play-off», encara que no s’hi senten obligats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT