PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

17 nous guies per al Parc Natural de l’Alt Pirineu

Les acreditacions d’enguany apugen a 57 la xifra d’autoritzats

Per El Periòdic

Un grup gaudeix del paratge al Parc, de la mà d’un dels guies.
Un grup gaudeix del paratge al Parc, de la mà d’un dels guies. | El Periòdic
El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha acreditat aquest estiu 17 nous guies, després que hagin superat les proves teòriques i pràctiques de la tercera edició del curs de guies interpretadors que organitzen en col·laboració amb entitats del territori. El president de la Junta Rectora del Parc Natural, Joan Ordi, va lliurar ahir els diplomes.
 
Durant els mesos de maig i juny els alumnes van participar de 10 sessions teòriques i 10 sortides de camp pels cinc sectors del Parc, començant per les zones baixes i acabant per les més alpines. A més, es van donar a conèixer eines i recursos per a la interpretació i transmissió del patrimoni natural d’aquest espai protegit, juntament amb aspectes de gestió i funcionament, informa ràdio Seu.
 
La cloenda del curs va tenir lloc amb una prova final consistent en un examen teòrico-pràctic que van superar amb èxit 17 dels 45 participants inscrits. Els nous guies se sumen als 40 acreditats pel Parc en les edicions anterior.
 
L’equip gestor va comptar amb el suport d’entitats com la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona, els projectes LimnoPirineus i Piroslife, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l’Escola de Natura del Corredor i la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars, entre altres.
 
L’acreditació és pròpia del Parc Natural de l’Alt Pirineu. D’altra banda, un cop superat el curs, s’ofereix als guies acreditats en actiu una promoció de les seves activitats dins l’agenda d’activitats quadrimestral, que es difon entre els principals agents turístics de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà, tant digitalment com en format paper, amb uns 7.500 exemplars. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT