PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gelabert afirma que Casa Ribot ha d’ajustar-se a les subvencions

«No els podem donar un xec en blanc», afirma la ministra

Per El Periòdic

Casa Ribot, en una imatge del seu estat exterior.
Casa Ribot, en una imatge del seu estat exterior. | El Periòdic
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, s’ha posat a disposició dels propietaris de Casa Ribot per ajudar-los en el procés que volen dur a terme per rehabilitar l’immoble i acabar amb el seu perill d’esfondrament. No obstant això, va reconèixer ahir que no se’ls pot donar «un xec en blanc» i que cal actuar via subvenció, una subvenció que aquest any se’ls va denegar perquè van presentar «una sol·licitud sense projecte». L’actual convocatòria ja està tancada, però Gelabert ha instat els propietaris a tornar a presentar-se l’any vinent.
 
La voluntat de salvar Casa Ribot, edifici històric ubicat a Escaldes-Engordany, amb seriosos perills d’esfondrament tal com va alertar a l’Agència ANA la passada setmana l’associació Velles Cases Andorranes, compta amb el suport del Govern, però en part. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va assegurar ahir que estan a disposició del que necessitin els propietaris de la casa, la família Santuré, i de fet «ja ens vam reunir amb ells l’any passat» per començar a treballar-hi, segons va explicar. No obstant això, Gelabert va voler deixar clar que l’única via possible de suport parteix de l’opció d’accedir a una subvenció del Govern per poder rehabilitar l’edifici. «Nosaltres no els podem donar un xec en blanc», va recordar, «és una casa privada i no ens podem posar a la casa dels altres».
 
Durant la reunió mantinguda l’any passat, des de Cultura es va instar els propietaris a acollir-se als ajuts, i així ho van fer. «Però ens van entrar una sol·licitud genèrica, sense projecte», va recordar Gelabert, motiu pel qual finalment se’ls va denegar l’ajuda. La convocatòria de subvencions per aquest any es va tancar el passat 29 de juliol, segons va explicar la ministra, i per aquest motiu Gelabert va convidar la família Santuré a que s’hi torni a presentar l’any vinent. A partir d’aquí, suport absolut i «tots els mitjans possibles a la seva disposició». 
 
Gelabert també va recordar que els equips tècnics del ministeri ja es van desplaçar fins la casa per valorar-ne l’estat, que presenta importants desperfectes sobretot a la teulada, «cosa que no es fa habitualment». Velles Cases Andorranes es va reunir el passat 1 d’agost amb els propietaris i amb el Comú d’Escaldes per tal de treballar plegats en l’objectiu de salvar Casa Ribot, pel seu alt valor històric tenint en compte que té gairebé 600 anys de vida. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT