PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els comerciants de la capital fan un balanç positiu de la Festa Major

Els firaires, però, manifesten el seu enuig per la «dispersió» de les parades

Per l.r./m.c.

Els tècnics desmunten l’escenari ubicat a les Arcades, ahir.
Els tècnics desmunten l’escenari ubicat a les Arcades, ahir. | guàrdia civil
Els comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella fan un balanç positiu dels dies de Festa Major de la capital. Així ho va assegurar ahir el president de l’associació de comerciants de la zona, Víctor Martín, que va apuntar que «ha mogut tota la parròquia i l’afluència de gent ha estat important i això és d’agrair». 
 
Segons Martín, «tothom està content» amb el resultat que «s’han notat també en ingressos» malgrat els talls d’internet que van patir la matinada de diumenge alguns establiments a causa d’una avaria d’Andorra Telecom i que els va deixar sense poder cobrar mitjançant els TPV’s. 
 
Inicialment, alguns establiments de la zona també s’havien queixat pel canvi d’ubicació de l’escenari, ja que assenyalaven que el tancament dels carrers els afectava negativament en les vendes. 
Pel president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric però, desplaçar l’escenari a la plaça Guillemó va ser un encert i per això, va manifestar que donaran suport al comú de la parròquia per altres iniciatives com aquesta que ajudin els comerços de la zona. Amb tot, va reconèixer que «sempre hi ha coses a millorar», però «l’any que ve l’escenari tornarà a estar al centre que és on ha d’estar». 
 
Firaires indignats/ Els firaires no poden afegir-se a la satisfacció manifesta per part de l’associació. Els encarregats de muntar les paradetes que enguany es distribuïen entre la plaça del Poble, els seus entorns i el casc antic es van manifestar obertament enutjats, precisament, per aquesta col·locació. Al parer de bona part dels comerciants ambulants, el plantejament fet per part del comú sobre la situació de les parades va ser pèssim; consideren que la dispersió de les casetes va fer que molts dels visitants deixessin de visitar part del mercat Flower Power, en no trobar continuïtat entre uns i altres llocs. Part dels firaires, manifestament indignats, van assegurar haver ingressat poc més de la meitat que el guanyat en anteriors edicions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT