PUBLICITAT

Andorra la Vella

Fangoria culmina amb èxit el seu primer concert a Andorra

Prop de 1.500 persones omplen la plaça Guillemó

Per El Periòdic

Concert de Fangoria de la Festa Major d’Andorra la Vella.
Concert de Fangoria de la Festa Major d’Andorra la Vella. | Maricel Blanch
El duet format per Alaska i Nacho Canut va omplir dissabte la plaça Guillemó, on prop de 1.500 persones van gaudir de les cançons més representatives del grup Fangoria. 
El conjunt musical ha tret recentment el seu darrer disc Canciones para robots románticos, tot i això, com ja va destacar Alaska hores abans del concert, l’actuació no es va centrar en fer un repertori d’aquests àlbum, sinó que va ser «un repàs de tots els nostres moments». 
 
Precisament, Alaska va puntualitzar que van optar per fer un registre variat i dels temes més clàssics ja que –al tocar en un lloc a l’aire lliure i amb entrada gratuïta– molta gent que estava al concert segurament «no coneixia tota la meva trajectòria. I és que no és el mateix tocar per exemple en un teatre amb entrada, ja que saps que la gran majoria del públic ha vingut a veure l’actuació per les teves cançons».
 
Primera actuació a Andorra / La cantant també va agrair el fet de poder tocar per primera vegada al Principat, ja que tot i tenir una carrera musical dilatada, «ningú m’havia portat a tocar a Andorra. És la primera vegada que oferim un concert al país, tot i que sí havíem vingut com a visitants, com molta gent». A més, «hem pogut tocar en la Festa Major, així que estem molt contents». Vers aquest fet, Alaska també va puntualitzar que quan es fa un concert, el públic varia en funció de la instal·lació on es fa i no tant del territori o localització. «El públic no depèn tant de l’indret, sinó de l’establiment on toquis: no és el mateix tocar en una discoteca a les quatre de la matinada que en una plaça durant una Festa Major». A més, un dels desafiaments més importants és «procurar que el públic no s’avorreixi. Si tu no t’avorreixes és més difícil que els d’abaix de l’escenari ho facin». 
 
Un concert de capital / D’altra banda, el cònsol menor de la parròquia, Marc Pons, va destacar abans del concert que Fangoria representa «a una generació, hem crescut bàsicament amb la seva figura per molts aspectes. I estem condicionats també per la seva contribució a la cultura, la música, l’audiovisual i la televisió, però sobretot, és un grup que s’ha sabut reivindicar amb cada disc». 
Tanmateix, Pons va destacar que gràcies a «l’actuació i l’aportació dels artistes del grup, a part de mostrar la capitalitat iberoamericana, Andorra la Vella pot recuperar la capitalitat que com a capital del Principat ens havíem fixat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT