PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Fada busca cantautor

El local que aposta per la música en directe organitza el primer Concurs de música d’autor La Fi Andorra

Per E. J. M./E. G.

Toni Fernández, al cafè-teatre La Fada Ignorant, el local per a música d’autor.
Toni Fernández, al cafè-teatre La Fada Ignorant, el local per a música d’autor. | TONY LARA
La Fada Ignorant (La Fi) busca cantautors i cantautores que vulguin demostrar el seu talent. El local, que aposta per la música en directe, convoca els músics al primer Concurs de música d’autor La Fi Andorra. «El certamen està obert a qualsevol gènere i edat. L’únic requisit és que ha de ser en acústic, i les cançons poden ser en qualsevol llengua», ha explicat l’ànima de La Fada, Toni Fernández. Tot i que el concurs permet tots els idiomes, «en el certamen hi ha una menció especial a la millor cançó en català», ha afegit.

Per impulsar el primer Concurs de música d’autor La Fi Andorra, Fernández es va acollir a les subvencions culturals que cada any reparteix el Ministeri de Cultura. La iniciativa va rebre un ajut econòmic de 5.000 euros. «És la primera vegada que l’organitzo i estic una mica a l’expectativa per veure si la gent s’hi presenta, ja que és una proposta nova», ha comentat el responsable del local. «Fa molt de temps que tenia ganes d’organitzar-lo, i necessitava una ajuda econòmica per tirar-lo endavant. La idea és que si la primera edició va bé pugui repetir i poder presentar cada any el certamen», ha assegurat Fernández.

El propietari de La Fi ha admès que, de moment, «no hem rebut cap presentació, tot i que és massa aviat, ja que vam obrir el termini dilluns passat, dia 1. A més, com que és estiu potser hi ha molta gent de vacances i no se n’ha assabentat. El període de presentació al concurs s’ha allargat fins al 30 de setembre», ha puntualitzat.

Dos temes propis

Per concórrer al certamen de cantautors, la persona interessada ha d’omplir una butlleta d’inscripció que trobarà al seu web, www.lafadaignorant.com. Les bases expliciten que s’ha de presentar una maqueta, en format digital, amb dos temes propis (text i música), que hauran de ser interpretats durant el concurs en format acústic. La maqueta i el full d’inscripció s’han d’acompanyar de les lletres de les cançons que, si no són en català, s’hauran de traduir.

«Quant al jurat, hi haurà tres persones d’Andorra i altra gent de fora, de Barcelona. Un és escriptor i poeta, i un altre és públic fidel de la Fi», ha especificat Fernández. «En el concurs es valorarà la música i la lletra de la cançó, però també la interacció que manté l’artista amb el públic. És un fet primordial que tindrem molt en compte», ha insistit el creador del certamen de cantautors.

De les maquetes que es rebin, un jurat previ, relacionat amb l’àmbit musical, seleccionarà qui competeix a les semifinals del concurs, que tindran lloc els dies 8 i 9 d’octubre. A la final hi podran arribar fins a 10 persones –sempre segons les inscripcions que hi hagi–, que es disputaran el premi del certamen el 22 d’octubre. L’endemà, 23 d’octubre, se celebrarà el final de festa amb El Sobrino del Diablo, un habitual de La Fi.
La persona que guanyi «tindrà la possibilitat de gravar un EP (cinc cançons) en un estudi de Barcelona, i després el podrà promocionar i actuar en diferents sales de tot l’Estat espanyol amb les quals La Fada manté el contacte», ha garantit Fernández. La millor cançó en català actuarà a la Fada Ignorant en un concert de promoció, i també podrà formar part del circuit de La Fada. Els finalistes també tindran premi: formaran part de la programació de La Fi.
«No tenim una previsió de quanta gent es pot presentar al concurs. Hem intentat fer una promoció forta del concurs, sobretot a Catalunya, Espanya i França. Amb tot, a mi m’agradaria que s’apuntés molta gent d’Andorra perquè, de fet, vaig organitzar el certamen pensant una mica en aquesta idea... Però ja veurem com va!», ha dit il·lusionat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT