PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El festival dels colors aplega més d’un centenar de persones al Parc Central

La lectura del pregó dóna el tret de sortida a la festa de la capital

Per MARISA DA COSTA

El gruix de persones que va formar part de la Holi Party celebrada ahir al vespre al Parc Central.
El gruix de persones que va formar part de la Holi Party celebrada ahir al vespre al Parc Central. | MARICEL BLANCH
Encara no havia sonat la sirena que donava el tret de sortida que la roba que ahir arribava blanca al Parc Central ja era de tots els colors, menys pura. Lila, taronja, groc, verd. La pols no va trigar en esquitxar els familiars que presenciaven l’espectacle i capturaven el moment amb càmeres i telèfons mòbils per, al seu temps, inundar les xarxes socials amb fotografies que semblaven patrocinades per Pantone. La Holi Party va tornar a erigir-se el vespre d’ahir com una de les activitats inicials amb què la capital donava la benvinguda a la festa major, tot aplegant, segons els comptes de l’organització unes 150 persones.

La lectura del pregó que ahir s’acompanyava de les danses de l’Esbart Dansaire a la Plaça Príncep Benlloch donava el tret de sortida a la primera festa major organitzada sota l’observació de Conxita Marsol i Marc Ponc, cònsols major i menor d’Andorra la Vella. La festa dels colors era de les primeres activitats que tenien lloc en aquests gairebé quatre dies de disbauxa i el públic familiar no va voler perdre’s la trobada. Ambientats amb la música del Grup Flaix Andorra, desenes de nens van enfundar-se, els més preparats, en ulleres de piscina per atacar-se divertidament els uns als altres amb les farines colorides. No únicament els petits van gaudir del festival; molts pares van animar-se. Un exemple en són els pares de l’Alota i l’Eloi, de tres i sis anys, que van entrar al recinte per estar-se amb els fills i riure gairebé tant o igual que ells.

Continua la festa/ El d’avui ha estat matí per als esports. Pàdel, escacs, tir de precisió. I fins la nit, a partir de les onze del matí i durant tots els dies festa major, residents i visitants podran passejar-se pel centre històric i tastar, tafanejar i endur-se els productes que s’hi venen. Per acabar la jornada d’avui, una de les trobades més esperades: el concert de Fangoria, a partir de la mitja nit a la Plaça Guillemó. Seguirà el concert EME Dj i tornarà a tancar la vesprada l’Esbart de la capital.

Demà i dilluns segueixen les activitats. Diumenge a les quatre de la tarda, per exemple, tindrà lloc el 12è campionat de botifarra. A més de menjar i esports, també han estat organitzats cursos com el taller participatiu de fotografia artesanal que es desenvoluparà des de les 17 i fins a les 20 hores.

El dia 8 s’acabaran els actes amb el tradicional castell de focs d’artifici. Abans, però, l’arrossada, la xaranga i la cursa atlètica, entre altres esdeveniments, amenitzaran el dilluns. Ja per acabar, a la Plaça Guillemó, intervindran, entre altres, Tana & the pocket philarmonic amb Swing, Folk i Rocksteady i tancarà la festa la Fundación Tony Manero.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT