PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern rep 1.183 registres de comptes menys que l’any passat

Camp atribueix el descens a la desaparició de les declaracions amb ingressos inferiors als 150.000 euros

Per El Periòdic

| TONY LARA
El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va informar ahir que el termini per lliurar el dipòsit de comptes s’ha conclòs amb 6.013 registres, una xifra que suposa un descens respecte de l’any passat. La diferència amb el 2015 és de 1.183 registres menys, ja que l’any passat el total es va situar en 7.196. 
 
El ministre va atribuir el descens al fet que s’hagi derogat l’obligació de fer una declaració jurada per a aquelles persones físiques amb ingressos inferiors a 150.000 euros, que fins ara també «computaven com a dipòsits de comptes», tal com va concretat Camp. Segons el ministre, el descens ve justificat pel fet que la Llei de pressupost d’aquest any ha derogat l’obligació de presentar la declaració jurada a les persones físiques amb ingressos inferiors a 150.000 euros, que en anys anteriors havia suposat unes 1.700 declaracions jurades, el que representava al voltant del 24% del total de registres. 
 
Així, el ministre va aclarir que les declaracions, fins ara, es «computaven com a dipòsits de comptes», la qual cosa justifica la davallada. Els 6.013 registres inclouen el dipòsit en model simplificat (xifra anual d’ingressos inferior a 600.000 €), el dipòsit de comptes anuals en model abreujat i en model normal (xifra anual d’ingressos superior a 600.000 euros), i residualment alguna declaració jurada. Enguany el major nombre de registres va tenir lloc el divendres 29 de juliol, amb 939 dipòsits. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT