PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Consell admet a tràmit el projecte de llei de col·laboració institucional

Els grups parlamentaris disposen fins el setembre per presentar esmenes

Per El Periòdic

Alguns mandataris reunits.
Alguns mandataris reunits. | Tony Lara
Els grups parlamentaris disposen fins el proper 22 de setembre per presentar les esmenes que considerin oportunes al Projecte de llei qualificada de col·laboració entre l’Administració general i els comuns, i entre els comuns, després que el Consell General n’acceptés ahir l’entrada a tràmit per al seu estudi i reflexió.
Amb l’acceptació al parlament del text, s’obre el període perquè els les forces polítiques amb representació exposin els seus dubtes al respecte d’una norma que, a priori, no ha de suscitar grans discrepàncies. Tot i que el cap de Govern, Antoni Martí, no va entrar la proposta al Consell fins el passat 30 de juny, es tracta d’una normativa de què ja es parla des d’inicis del passat maig, quan la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, la presentava davant dels actors sobre qui, juntament amb l’Executiu, recau la reglamentació.
 
La totalitat dels mandataris parroquials van valorar positivament el projecte de llei amb què es regulen les relacions entre les administracions públiques a tots els nivells i que ha de beneficiar l’intercanvi tant d’informació com d’ajut i col·laboració en cas que, per exemple, un poble necessiti en algun moment suport per a la retirada de neu perquè se li ha espatllat una màquina llevaneu. Per ara i fins que no entri en vigor la norma, no existeix aquesta obligació de solidaritat.
Amb aquesta norma, que té com a fonaments la «lleialtat institucional» i la «col·laboració mútua», es tiraran endavant projectes mancomunats entre parròquies, com ara l’equip d’agents parroquials què ja s’han mostrat partidaris tots els cònsols, a excpeció de Conxita Marsol, líder de la capital, que considera que abans cal estudiar la situació.
 
Amb aquesta llei, a més d’afavorir el desenvolupament de plans conjunts entre totes o algunes poblacions, també es facilita el moviment de personal entre administracions; ja sigui dels comuns a l’Administració central o, com el títol indica, entre els mateixos organismes locals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT