PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Belant per Sant Julià

Un ramat de 1.700 ovelles travessa el poble per arribar a la Rabassa

Per EL PERIÒDIC

El ramat d’ovelles va travessar ahir la població laurediana camí de Nagol.
El ramat d’ovelles va travessar ahir la població laurediana camí de Nagol. | MARICEL BLANCH
Les ovelles han ocupat Sant Julià de Lòria. 1.700 ovelles van travessar la població en destí a la Rabassa, on acabaran de passar l’estiu. L’enorme quantitat de caps de bestiar va arribar ahir al vespre, cap a les nou, quan estava previst a les sis de la tarda, perquè els pastors van decidir esperar que disminuís la calor per baixar-lo.

El ramat va venir procedent d’Aixovall i va ocupar l’avinguda Rocafort fins a la plaça Lauredià, des d’on va enfilar carretera de Nagol amunt, amb destinació final a la Rabassa, on les gairebé 2.000 ovelles s’encarregaran de fer la neteja del sotabosc.

El conseller major i de Serveis Públics del Comú de Sant Julià, Joan Visa, va explicar ahir que la iniciativa s’ha dut a terme per millorar els boscos de la zona de manera natural tal com es feia antigament, donant així més visibilitat al sector de la ramaderia del país, segons ha informat l’ANA.
Interrupció del trànsit

Quan les 1.700 ovelles van travessar el poble de Sant Julià de Lòria, el trànsit es va haver d’interrompre durant uns minuts a la carretera general a l’alçada de la rotonda d’Aixovall, i a l’avinguda Rocafort. El ramat va despertar expectació i la gent va sortir al carrer per fotografiar, gravar i contemplar l’espectacle.

El ramat, propietat d’un ramader de la parròquia, ha pasturat durant dos mesos a la Massana i ha fet camí cap a la parròquia laurediana a través de la Collada de Montaner i la carretera d’Os de Civís. Les ovelles van desplaçar-se acompanyades per sis pastors i els seus gossos, i faran nit a Nagol, per reprendre avui el seu camí cap a la Rabassa.

Visa va indicar que a l’estiu les pastures de la Rabassa han estat ocupades per bestiar gran –vaques i cavalls– i ara és el torn del bestiar petit, que permetrà netejar el sotabosc i reduir el perill d’incendis a la zona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT