PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’Arxiu Nacional inventaria el fons de la Casa de la Vall

Es comptarà amb un arxiver especialitzat i estaran acabats a final d’any

Per El Periòdic

Una imatge d’uns documents de l’Arxiu Nacional.
Una imatge d’uns documents de l’Arxiu Nacional. | Tony Lara
L’Arxiu Nacional d’Andorra està duent a terme els treballs de classificació i inventari del fons documental de Casa de la Vall. La intenció que s’ha marcat la institució és que, com a mínim, els treballs estiguin finalitzats abans de finals d’any. 
 
Aquesta feina consisteix en què els especialistes tractaran la documentació datada entre el 1866 i el 1982 i per fer la feina es comptarà amb un arxiver especialitzat en la matèria. L’Arxiu Nacional està procedint a la classificació i inventari del fons documental de Casa de la Vall perquè es tracta d’unes joies d’alt valor històric. La idea dels treballs passa per l’ordenament de la documentació generada i rebuda pel Consell General des de l’any 1866 fins a l’any 1982 en què les seves competències van ser assumides, durant tot aquest període, pel Govern d’Andorra. La voluntat és que aquests treballs estiguin enllestits abans de finals d’any ja que el termini per executar-los és de cinc mesos.
 
Arxiver especialitzat / Per a aquesta feina es comptarà amb un arxiver amb competència tècnica acreditada pel tractament documental específic i amb coneixement de les normes internacionals de catalogació i descripció. Així mateix, aquest arxiver, que coneix el valor patrimonial que té aquest fons, assumirà part dels treballs de classificació i inventari.
 
Es tracta, segons informen des de l’Executiu, de donar un suport a la consecució de les tasques de classificació, descripció i ordenació de la documentació d’aquest fons per a les quals es requereix un coneixement de la institució que ha generat la documentació així com de les eines de descripció documental i de mecanització de les dades. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT