PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reglament per reduir el patiment als animals que van a l’escorxador

El text s'adhiu a la normativa europea

Per El Periòdic

Un xai sacrificat a l’Escorxador.
Un xai sacrificat a l’Escorxador. | Tony Lara
El Govern ha aprovat el reglament relatiu a la protecció dels animals en el moment de la matança. El text desenvolupa l’apartat novè del Protocol sobre qüestions veterinàries complementari de l’Acord en forma de bescanvi de notes entre el Principat d’Andorra i la Comunitat Econòmica Europea sobre la normativa específica de protecció dels animals, en el moment de la matança, criats o mantinguts amb vista a la producció d’aliments.
 
Un dels objectius principals de les normatives referents a protecció i benestar dels animals consisteix a establir normes que garanteixin la protecció i el benestar dels animals en el moment de la matança per tal d’evitar-los el dolor i reduir al mínim l’angoixa i el sofriment, com queda establert a la Llei 11/2016 del 28 de juny, de tinença i protecció dels animals, i a la Llei 14/2012, del 12 de juliol, de salut animal i seguretat alimentària.
 
El Reglament també estableix normes sobre la matança d’animals criats o mantinguts amb vista a la producció d’aliments, llana, cuir, pell o altres productes. El contingut del Reglament s’implementarà majoritàriament a les instal·lacions de l’Escorxador Nacional d’Andorra i sota el control dels serveis oficials si bé, també serà d’aplicació en situacions de buit sanitari o sacrificis d’emergència.
 
El reglament ha estat elaborat conjuntament pels ministeris de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i de Salut. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT