PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vilanova, assessor sobre la UE per 150 euros l’hora

L’expresident del TC cobrarà un màxim de 45.000 euros anuals

Per El Periòdic

El catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de Barcelona (UB), Pere Vilanova, ha estat fitxat pel Govern com a assessor en el procés de negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea (UE). Segons publica el BOPA, Vilanova percebrà «150 euros per hora treballada, amb un llindar màxim de 45.000 euros (impostos inclosos) per any de contracte».
 
El politòleg ha estat contractat per a tot l’any 2016, de l’1 de gener al 31 de desembre, «renovable previ acord de Govern, per períodes trimestrals successius fins a un màxim de quatre anys o, si això succeeix abans, fins a l’acabament del mandat del ministre d’Afers Exteriors», actualment, Gilbert Saboya.
 
FILÒSOF I DOCENT/ Vilanova és doctor en filosofia contemporània, i des de 1977 exerceix de docent en el departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Facultat de Dret de la UB. El politòleg andorrà, amb una àmplia trajectòria política internacional, va ser el cap dels assessors de la delegació del Consell General que va elaborar la Constitució. A més, del 1993 al 2003 va ser magistrat, vicepresident i president del Tribunal Constitucional (TC).
 
Fa uns mesos, el filòsof va ser el candidat de Demòcrates per Andorra (DA) per ocupar el lloc del magistrat Pierre Subra. Amb tot, Vilanova hi va acabar renunciant.
D’altra banda, el prestigiós docent també és membre del Comitè Nacional de Bioètica (CNB), constituït el desembre del 2013, tot i que el CNB té poca activitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT