PUBLICITAT

ESCALDES.ENGORDANY

L’exministre Claude Benet, contrari a l’adjudicació del Cramea

Benet creu que per a aquest ús ja hi ha el poliesportiu del Pas de la Casa

Per LAURA PUBILL

El projecte que estudia el Govern, en una imatge virtual.
El projecte que estudia el Govern, en una imatge virtual. | SFGA
Claude Benet va ser ministre de Turisme durant el Govern de Jaume Bartumeu. Han passat cinc anys des d’aleshores, però els seus valors i la seva opinió sobre la conservació del patrimoni andorrà no ha canviat. Ara, amb l’adjudicació de la concessió administrativa de la construcció, explotació i manteniment del Centre residencial en alçada medicoesportiu d’Andorra (Cramea) per part del Govern, l’opinió de Benet torna a estar present. El centre s’ubicarà a les antigues instal·lacions de Sud Radio, i Claude Benet s’ha mostrat totalment contrari a la decisió,  i afirma que «abans d’adjudicar-lo s’hauria d’haver mirat si hi havia altres projectes culturals per poder-hi fer».

L’exministre defensa que Sud Radio va marcar la història d’Andorra i que és realment un atractiu turístic a potenciar. «És un projecte cultural molt maco per estudiar, des d’allà hi ha vistes espectaculars i s’ha de mantenir. Ara el que faran serà destruir-lo i hem de tenir en compte que és un patrimoni gairebé únic al món».

Benet no veu absolutament rendible el projecte i ell hagués optat per un pla que defensi més els potencials del país. Creu que realment abans d’apostar per Cramea s’hauria d’haver calculat quanta gent vindria i s’hi estaria: «És un projecte estúpid perquè ja hi ha un poliesportiu al Pas de la Casa, que es troba pràcticament a deu minuts de les instal·lacions on es vol ubicar aquest Centre Esportiu. Si realment es necessita un espai es pot condicionar el poliesportiu, tot i que ja està preparat per rebre esportistes d’alt nivell». A més, posa en dubte que el centre pugui funcionar en una alçada tan elevada, ja que ara mateix hi ha molts dilemes sobre aquesta qüestió.

Amb les idees molt clares, l’exministre valora que a Andorra ja hi ha massa propostes que l’únic que defensen és apostar per activitats que ja trobem fora del Principat com ara amb el comerç, «ja que al final l’únic que hi ha són les grans marques com a tot arreu» i és així com creu que són aquests els entrebancs que no permeten potenciar els atractius del país.

Ja a l’època en què Benet va ser ministre de Turisme s’havien visitat les instal·lacions de Sud Radio, tancades l’any 1981 i, segons ell,  «les instal·lacions es troben en molt bon estat, malgrat la meteorologia en què es troben rodejades. S’hauria d’haver apostat per un projecte cultural i turístic respectant els valors paisatgístics». Una idea de la qual ja se n’havia parlat durant la seva etapa com a ministre, però que no es va dur a terme pels canvis de govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT