PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El PSC presenta la proposició per canviar el Codi Penal

La proposta l’impulsa la urgellenca Anna González

Per EL PERIÒDIC

El PSC, reunit per canviar el Codi Penal en atropellaments mortals.
El PSC, reunit per canviar el Codi Penal en atropellaments mortals. | RÀDIO SEU
Divendres es va fer a la seu del PSC a Lleida, un acte per donar a conèixer la Proposició No de Llei (PNL) que el grup socialista al Congrés ha presentat perquè es modifiqui el Codi Penal en aquells casos en què hi ha víctimes mortals de trànsit provocades per negligències a la carretera. La petició a la cambra baixa respon a la campanya iniciada per la urgellenca Anna González arran de la mort del seu marit, que va ser embestit per un camioner quan circulava amb bicicleta per un voral.

Mónica Lafuente, exdiputada del PSC al Congrés, ha recordat que l’abril passat va presentar la PNL arran de conèixer «el cas commovedor de l’Anna González, una persona valenta i amb coratge que va iniciar un camí complicat en pro de tota la societat».

En l’acte Anna González va relatar l’accident que va patir el seu marit i la campanya de recollida de signatures per tal que es modifiqui el Codi Penal. González va explicar que «quan hi ha un accident d’aquest tipus, esperes que hi hagi conseqüències legals». La diputada per Barcelona al Congrés Mercè Perea va afirmar que «la reforma del Codi Penal que va fer el PP al 2015 ha portat a la desprotecció de les víctimes de trànsit, no només ciclistes  sinó també vianants, que com en el cas de l’Anna es veuen obligats a recórrer a la via civil». En l’acte per divulgar la campanya també hi han intervingut el diputat del PSC, Óscar Ordeig, i el ciclista lleidatà Sergi Escobar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT