PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els gossos d’atura tornen a exhibir-se a Canillo

Els pastors mostraran la perícia dels cans als Planells de Mereig

Per EL PERIÒDIC

Un gos pastor guia un ramat d’ovelles als Planells de Mereig.
Un gos pastor guia un ramat d’ovelles als Planells de Mereig. | A.L.
Els gossos pastors tornaran a delectar el públic amb les seves habilitats a l’hora de menar ramats d’ovelles demà als Planells de Mereig, a Canillo. I ja en van 27. La 27a edició del Concurs de gossos d’atura de Canillo és la segona prova de les que formen part del Campionat de gossos d’atura que se celebra entre Catalunya, Andorra i França. El certamen, que té lloc demà, comença a les onze del matí, i durant unes tres hores, els pastors i els seus cans intentaran fer anar el ramat on toca per passar a la final. Abans del concurs, a les nou del matí, s’oferirà als Planells de Mereig un esmorzar amb els pastors.
 
El certamen consisteix en dues proves: a la primera, els gossos han de passar pel costat d’unes banderoles, aturar-se quan ho assenyali el jurat i dirigir un ramat d’ovelles al centre del tancat i, a continuació, i després que el pastor agafi l’esquella blanca que porta una de les ovelles, els cans han de fer passar el bestiar per la portella de la dreta o de l’esquerra, segons la decisió del jurat. Per completar la prova els pastors tenen sis minuts, i si superen el temps no passen a la segona ronda.
 
La segona prova i decisiva consisteix en què els gossos han d’aconseguir portar el ramat d’ovelles dins d’un tancat i fer-lo sortir en un temps màxim de cinc minuts.
La prova canillenca del 2015 la va guanyar King, de José María Pleguezuelos. El certamen també premia el pastor més ben endiumenjat, amb la vestimenta més tradicional. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT