PUBLICITAT

Andorra la Vella

Raphael simfònic compartirà escenari amb l’ONCA

El Centre de Congressos acollirà la fusió el 30 de setembre

Per El Periòdic

Raphael arriba amb la seva versió simfònica el proper 30 de setembre.
Raphael arriba amb la seva versió simfònica el proper 30 de setembre. | El Periòdic
L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) compartirà escenari amb Raphael el proper 30 de setembre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Així ho va confirmar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en el transcurs de la sessió ordinària del Comú de la capital celebrada ahir, en el moment d’aprovar la partida pressupostària que s’hi dedicarà.
 
Raphael Simfònic i l’ONCA compartiran escenari en poc més de dos mesos amb motiu de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura. Aquest serà, juntament amb l’aparició del tenor peruà Juan Diego Flórez, «el concert estrella» d’aquest calendari, tal com el va definir la mandatària. Suposarà «una despesa important» per a la corporació però el context «s’ho val», tal com va assegurar Marsol.
 
El preu de l’arribada de Raphael rondarà els 70.000 euros que estaran subvenionats de forma compartida. Mentre que el patronat de l’ONCA es farà càrrec de 30.000 euros com a patrocinador, el Comú aportarà els altres 40.000 euros necessaris per a dur el cantant espanyol al Principat i com a punt final de la capitalitat iberoamericana. 
 
La corporació espera recuperar aquesta inversió amb el preu de les entrades que es vendran, però sobretot valora l’«oportunitat» que suposa per a l’orquestra nacional compartir escena amb un artista com Raphael perquè, d’aquesta manera, es projecta a nivell internacional l’equip d’una trentena de persones que composen la cambra.
 
L’esdeveniment, no obstant, no és vist com a oportunitat únicament per a l’ONCA. Tal com va ressaltar Marsol, la cita suposarà també una via per col·locar Andorra la Vella i el país en el mapa global, ala vista de la repercussió de l’artista.
 
Raphael arribaà andorrà quan ja es trobi a punt de finalitzar a gira Raphael Sinphónico en què ja es troba immers. Ho farà tot just després de passar-se per Múrcia el dia 24 de setembre i, del Principat, viatjarà per a la seva propera actuació fins a València, on  té previst aparèixer el proper 6 d’octubre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT