PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Gili i Alís pregunten sobre la «incertesa» dels eventuals

El Govern haurà d’explicar la seva política tant en educació com en general

Per EL PERIÒDIC

Els consellers generals del PS Rosa Gili i Gerard Alís.
Els consellers generals del PS Rosa Gili i Gerard Alís. | TONY LARA
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís i Rosa Gili han entrat a Sindicatura diverses preguntes sobre la política de mobilitat i de proveïment de llocs de treball per a eventuals tant al ministeri d’Educació com a la resta de l’administració pública. El Govern haurà de respondre les qüestions per escrit, que es publicarà al Butlletí del Consell General. Els parlamentaris del PS consideren «problemàtica» el que representa per al personal eventual la «incertesa» de no tenir garantida la feina, per exemple, com passa a part del professorat en cada canvi de curs escolar.

En una de les preguntes, Gili remarca «el volum important d’eventuals existent a Educació», i recorda «la intenció manifestada pel Govern de procedir de manera progressiva a incorporar» aquestes persones «com a agents de l’administració». La consellera demana quants treballadors eventuals hi ha hagut l’últim curs «en tots els àmbits escolars». La consellera també pregunta «quin reglament regula l’accés a les places vacants» i «quins criteris i procediments permeten decidir l’atorgament de les places lliures».

Per la seva banda, Alís demana a l’Executiu que «s’emeti un informe detallat en relació a la política de personal eventual que treballa al Govern i a la situació de dit personal». El parlamentari socialdemòcrata demana el detall del nombre de persones que treballen al Govern i quines tenen un contracte de durada determinada o eventual. També sol·licita que s’informi de la durada dels contractes vigents, la retribució fixada i els criteris amb què s’ha establert.

Les preguntes del PS també es refereixen a si es prenen mesures «per garantir la protecció i confidencialitat» de la informació a què té accés aquest personal i si existeixen plans de formació específics per al col·lectiu. Alís ha insistit que al PS li «preocupa la incertesa que es pot produir amb la situació d’eventual i que un any rere altre no hi hagi la possibilitat d’accedir a una posició més estable».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT