PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aprovat l’informe d’Interceus tot i el neguit

Els grups de l'oposició reiteren la necessitat de fer més peritatges i presentar novament la proposta a tràmit parlamentari

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres.
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres. | TONY LARA
La venda de la coberta de l’edifici Interceus va tornar a generar ahir rebombori entre els membres de la Comissió Legislativa de Política Territorial i Urbanisme, que van mantenir una reunió a petició del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, per presentar l’informe definitiu de l’edifici i sotmetre a votació la seva subhasta, que finalment ha estat aprovada.
 
El grup parlamentari ja va mostrar anteriorment –i així ho va repetir ahir la consellera general del grup mixt i presidenta de la comissió legislativa, Rosa Gili– el desacord vers la venda de la coberta de l’edifici, ja que és un espai «que es podria haver utilitzat per educació. Pensem que no s’ha estudiat prou l’idoneïtat o no de vendre aquesta propietat de Govern». Per aquest fet, el grup va presentar una esmena a la totalitat i va votar en contra de la venda.
 
Posteriorment a la primera aprovació de l’alienabilitat de la coberta Torres va fer una compareixença pública explicant que degut a un «error de càlcul», el preu de venda de la cobertura de l’edifici Interceus s’havia hagut d’augmentar de 106.000 euros a 160.000. Per aquest fet, l’oposició va demanar que es tornés a entrar la proposta de venda a tràmit parlamentari, un fet que finalment no s’ha fet.
 
Durant la compareixença d’ahir Torres va presentar un nou informe amb les mesures i especificitats de l’edifici, i tot i que els partits de l’oposició van mostrar  novament el seu neguit vers el fet que no s’hagi tornat a portar la proposta a tràmit, finalment la majoria «ha tirat pel dret, s’ha imposat i ha aprovat la proposta», va destacar Gili. 
 
Des de l’oposició també es va demanar que es fessin més peritatges i que el Govern «s’assegurés bé de tot abans de posar en venda la coberta. Però al final s’ha tancat l’aprovació i el proper pas serà la subhasta». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT