PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

5 i 4,5 anys de presó per passar 13.000 dosis d’heroïna

Els dos homes haurien realitzat com a mínim 70 viatges fins a Barcelona on compraven la droga

Per E. J. M.

Un vehicle policial entra a l'aparcament de l'edifici administratiu del cos.
Un vehicle policial entra a l'aparcament de l'edifici administratiu del cos. | TONY LARA
5 anys de presó, 3 dels quals ferms i la resta condicionals, i 4 anys i mig de presó, 32 mesos dels quals ferms, és la pena que el Tribunal de Corts ha imposat a dos homes per cometre un delicte major continuïtat d’introducció, possessió i distribució de gran quantitat d’heroïna i metadona, i un delicte menor continuat de consum d’heroïna. A tots dos se’ls ha aplicat l’atenuant d’addicció a les drogues.

Durant la vista, que va tenir lloc el passat 6 de juny, diversos oficials de Policia van declarar que els dos homes haurien realitzat com a mínim 70 viatges fins a Barcelona on compraven la droga per després introduir-la al país. Segons els càlculs dels oficials, els homes haurien passat al menys 13.000 dosis d’heroïna, que equivalen a més d’1,2 quilos. La fiscalia va demanar set anys de presó ferma, una multa de 180.000 euros per cap i l’expulsió del Principat. El Tribunal de Corts, però, els ha deixat la multa en 4.000 euros per barba i no els expulsa. La defensa va demanar la nul·litat de les proves i l’absolució dels acusats.

La Policia va començar a investigar l’octubre del 2014 perquè va detectar «moviments sospitosos» a l’entorn d’un bar d’Encamp, la propietària del qual és la mare d’un dels acusats. Els agents van vigilar la zona durant vuit mesos i van realitzar escoltes telefòniques als dos processats, fins que va culminar la investigació amb la detenció dels dos acusats.

Els processats es troben al Centre Penitenciari, on segueixen un tractament de desintoxicació, i on se’ls va traslladar de nou ahir després d’escoltar la sentència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT