PUBLICITAT

Andorra la Vella

100.000 € més de Festa Major

Andorra la Vella recupera la Plaça Guillemó com a centre de les activitats

Per estefania gracia

Fangoria.
Fangoria. | El Periòdic
La Festa Major d’Andorra la Vella compta enguany amb un pressupost de 180.000 euros, mentre que el passat any els actes es van nodrir amb 80.000 euros. Segons la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, l’increment –més que notable– és degut a la voluntat de donar «més força» a la Festa Major. Marsol creu Andorra la Vella ha perdut la seva etiqueta de capitalitat i que cal recuperar aquesta denominació, començant per fer una Festa Major pròpia d’una capital. 
 
Amb dita intenció, la parròquia aposta per una major difusió i una oferta d’activitats més àmplia amb el fi de fer una festivitat «lluïda», segons va matisar ahir el cònsol menor de la capital, Marc Pons, durant la presentació de la Festa Major.

Activitats/ La Festa Major d’enguany tindrà lloc del 5 a 8 d’agost. Durant aquests dies la parròquia oferirà més de 60 activitats dirigides a tots els públics. 
Els espais centrals de la festivitat seran la Plaça del Poble, la Plaça de la Rotonda i com a novetat, la Plaça Guillemó. Marsol va matisar ahir que s’ha volgut recuperar aquesta última localització perquè sempre ha estat «un lloc central de la parròquia, i com volem retornar la Festa Major al poble creiem que és essencial tornar a posar activitats i concerts en aquest indret». Així, es col·locarà un escenari fix en la plaça i es tallarà la circulació, de manera que els vehicles hauran de passar per darrere d’aquesta.
 
L’encarregat de donar el tret de sortida a la Festa Major serà el director de RTVA, Xavi Mujal, que oferirà el tradicional pregó. Marsol va matisar que en part s’ha escollit aquesta figura per mostrar la «importància dels mitjans de comunicació avui dia». 
 
Entre els plats forts de la Festa Major, Pons va destacar el concert de Fangoria, que tindrà lloc el dissabte dia 6, a les 24.00 hores, a la Plaça Guillemó. A banda de les tradicionals cercaviles, les activitats infantils i els certàm+ens de Festa Major, com la quarta edició del concurs d’Instagram de la parròquia que cada any compta amb prop de 200 fotografies presentades. 
 
Més èmfasi en la difusió/Una de les premisses del nou pressupost és incidir en la difusió de la Festa Major. Amb aquest ímpetu, s’han imprès 17.000 programes de la festivitat (5.000 més que el passat any) i «volem repartir-los a totes les llars de la parròquia perquè ningú es quedi sense poder consultar el programa. Tot i això, sabem que durant el primer cap de setmana d’agost molta gent marxa de vacances», va puntualitzar Pons. 
 
A més, per engalanar tota la parròquia, s’ha fet una inversió de 17.000 banderoles que es posaran per tota Andorra la Vella. També s’han adquirit 16.000 metres de serrells de Festa Major (4.000 més que el passat any). 
 
També s’instaurarà un punt d’informació a la Plaça Príncep Benlloch, on els ciutadans i turistes podran consultar el programa i els esdeveniments de la festivitat. A més, l’actual Oficina de Turisme, situada a la Plaça de la Rotonda, servirà també com a punt d’informació de la festivitat.
Un menú especial
 
Entre 20 i 25 restauradors oferiran durant els dies de Festa Major un menú especial dedicat a aquesta celebració. El cap d’àrea de Cultura del Comú d’Andorra la Vella, Jan Cartes, va assegurar que duran els dies de festivitat els establiments participants fan «aproximadament uns 500 menús». 
 
D’altra banda, s’han fet 15.000 estovalles de paper per a tots els restaurants amb la informació del programa de la festa. I l’Esbart d’Andorra la Vella serà l’encarregat de gestionar la venda de gots reciclables. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT