PUBLICITAT

Andorra la Vella

La fiscalia recorre al Superior per endurir les penes del ‘cas Ibiza’

El ministeri públic exigeix la condemna d’un jove absolt i apujar els tres anys de presó de la parella

Per El Periòdic

| EL PERIÒDIC
L’operació Ibiza torna a les sales de la Seu de la Justícia. En aquest cas, acusació i defensa, així com els seus representats, s’enfrontaran als magistrats del Superior; la fiscalia no quedava satisfeta amb l’absolució d’una de les persones que s’asseia a la banqueta dels acusats el passat mes de febrer, quan va ser jutjat el cas, així com tampoc amb la pena de tres anys a què es va veure sotmesa la parella implicada en el cas.
 
El ministeri públic es persona aquest matí de nou davant de la segona instància en el marc del decomís més important de cocaïna i marihuana que ha tingut lloc al Principat en els darrers anys. El motiu, en aquesta ocasió, és la insatisfacció amb l’absolució d’una de les tres persones que es veien endinsades en el cas que la policia va donar en batejar com Eivissa i pel qual, en trobar una parella coneguda pels agents en actitud sospitosa al col·legi Sant Ermengol, dos funcionaris van decomissar gairebé casualment 168 grams de cocaïna i 18 grams de marihuana. 
 
En el transcurs de la vista oral que va tenir lloc ara fa tot just cinc mesos, l’acusació demanava per al processat, que es troba en llibertat, sis anys de presó ferma. La petició va ser denegada en el veredicte de Corts, que únicament va condemnar el jove com autor d’una contravenció penal de possessió i consum continuat de haixix, per la que va haver de pagar una multa de 300 euros. La fiscalia vol que els magistrats del Superior revoquin la decisió presa en primera instància i penalitzin l’implicat.
 
Augment de la pena/ La vista, que tindrà lloc a partir de les 10 del matí, també ha de servir a la fiscalia per exposar les causes per les quals considera que la pena a què s’haurien de veure sotmesos l’home i la dona –única presa actualment per diverses infraccions de gravetat contra la salut pública– haurien de veure’s augmentades. El Tribunal de Corts va estimar penar ambdues persones a tres anys de privació de la llibertat, dos menys dels que exigia la fiscal i que ara torna a peticionar al nivell superior. 
 
D’altra banda, també es demanarà incrementar la sanció administrativa que el veredicte de primera instància els imposava. La multa que demanava l’acusació era de 40.000 euros per a cadascun dels declarats culpables. Per contra, Corts va optar per deixar aquest import a la meitat.
L’operació Ibiza va tenir lloc l’octubre de 2014, quan dos agents controlaven una parella amb una bossa contenidor de gairebé 200 grams de droga. La investigació portava a un tercer, que presumptament hauria facilitat la mercaderia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT