PUBLICITAT

Andorra la Vella

Fins a sis hores de caravana per sortir del país per França

Les cues han arribat a assolir els quatre quilòmetres pel nord

Per El Periòdic

| Tony Lara
Tercer cap de setmana del mes de juliol amb cues en ambdues vessants d’entrada i sortida del país. En aquesta ocasió, les caravanes de més importància es van donar per la part francesa, on els conductors que van voler marxar del país van haver d’esperar més d’una hora a causa de l’aglomeració de vehicles que marxaven des del Pas de la Casa.
 
El servei de mobilitat governamental va informar a darrera hora d’ahir del transcurs d’un cap de setmana sense grans alteracions del trànsit; ni pel que fa a la duana hispano-andorrana com tampoc amb l’Estat veí del nord. Els taps d’automòbils més importants, però, es van donar a l’accés al país amb França.
 
Les retencions més importants es van donar, com és habitual, ahir diumenge. Els turistes francesos que van voler marxar des del Pas de la Casa van haver de fr quatre quilòmetres de cua. Aquest fet es va produir primerament al migdia, des que faltaven vint minuts per la una de la tarda fins passat un quart d’hora de les dues. Una hora més tard es tornava a produir aquest efecte, allargant-se en aquesta ocasió ja fins a les sis de la tarda. Aquesta tendència, però i segons la informació oferida pels tècnics de mobilitat, no es va donar en l’entrada al país. Les caravanes més importants registrades d’arribada no van superar el quilòmetre i mig.
 
Tampoc no es va superar el quilòmetre pel que fa a l’arribada dels nacionals que passaven el cap de setmana a l’exterior o bé tornaven de les seves vacances. La circulació d’entrada al país per la banda del sud va ser fluïda tota la jornada d’ahir; les úniques cues que es van donar van arribar fins a Arcavell yivan tenir lloc vers al vespre. 
 
Pel que fa a les sortides per Espanya, cal destacar caravanes que, per contra, no han estat destacables com el primer cap de setmana del mes ni tampoc les donades amb l’arribada del Tour. Els qui ahir es posaven en un vehicle per marxar d’Andorra pel riu Runer van topar amb cues de 3,5 quilòmetres. En aquest cas, van iniciar-se cap a les 16 i no es van esvair fins a les 19.30 hores, disminuint l’aglomeració. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT