PUBLICITAT

Andorra la Vella

França, a la cerca d’equilibrar la balança

L’ambaixadora francesa ressalta el progrés dels intercanvis amb Andorra en la festa de celebració del 14 de juliol

Per marisa da costa

Antoni Martí i Ginette de Matha, a l’acte celebrat ahir a l’ambaixada.
Antoni Martí i Ginette de Matha, a l’acte celebrat ahir a l’ambaixada. | m.b.
Encara està en procés el requlibratge dels números però França evoluciona favorablement. L’ambaixadora francesa a Andorra, Ginette de Matha, va recordar durant el discurs de commemoració del 14 de juliol, en què se celebra la jornada nacional, el camí que encara queda per fer però els avenços que ja s’han donat i que el cap de Govern, present a l’acte de celebració, va felicitar.
 
Abans que el Cos dels Petits Cantors sorprengués i divertís els assistents entonant i coreografiant Las mujeres son la perdición de los hombres just després de cantar els himnes d’una i altra nacions, de Matha destacava en la seva intervenció anual una data com la d’ahir el creixement que s’està reflectint en la balança comercial, és a dir, la millora de les xifres d’importació per part d’Andorra en vers el país del nord. Present a l’acte, Antoni Martí va aplaudir que França es trobi en la via d’assolir un equilibri amb Espanya en aquest sentit.
 
Residents francesos i autoritats del país es van reunir ahir en una ambaixada francesa en què entre uns i altres ressaltava les bones relacions d’ambdós estats i que, com no podia ser d’altra forma, la diplomàtica que uneix ambdues parts destacava en una compareixença amb què va voler passar per totes les matèries. Des de l’arribada d’empreses gal·les al Principat fins a la col·laboració del segon en un acord com és el de París i assolit en pro del medi ambient. Tot, passant pel creixement de la xifra d’estudiants francesos que realitzen els seus estudis postobligatoris a Tolosa, dada que també va celebrar el cap de Govern.
 
Via fins a Ax, a fi d’any/ A finals d’aquest any estarà enllestida la carretera que arriba fins a Ax-les-Thermes que permetrà reduir la distància fins a Tolosa en deu minuts. Així ho va anunciar el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, també present en una trobada en què es van donar cita bona part dels titulars governamentals, així com la sindicatura i consellers. També Saboya va voler ressaltar «les bones relacions bilaterals» però sobretot la importància de mantenir-les pel tema cabdal de l’agenda andorrana i l’ajuda que França pot donar en el transcurs de les negociacions amb la Unió Europea.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT