PUBLICITAT

Bartumeu confia en la diplomàcia per tractar el conflicte de la N-145

  • L'Executiu esperarà el posicionament final d'Espanya abans d'entrar en l'afer
  • El cap de Govern reconeix que la carretera presenta deficiències importants
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vehicles que circulen per la carretera N-145, en direcció a la Seu d'Urgell. Foto: TONY LARA

El Principat mostrarà les seves inquietuds respecte a les obres a la N-145 (a la zona que uneix la Seu d'Urgell amb el Principat), però només ho farà posteriorment a la possible confirmació d'un endarreriment dels terminis d'obra. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va mostrar- se prudent a l'hora de manifestar la seva preocupació davant de l'estat en què es troba la carretera, punt d'entrada i sortida del país en connexió amb Espanya, però va anunciar que canalitzarà aquesta preocupació per la via diplomàtica.

Bartumeu va anunciar una actuació directa només "si constatem que les obres queden aturades i sense acabar". Si finalment es produís aquesta situació, "utilitzarem les vies diplomàtiques escaients".

Tot i la prudència, el cap de Govern va reconèixer que la situació actual de la carretera, que va definir com una via internacional d'entrada, presenta importants deficiències. Segons va manifestar el líder socialdemòcrata, "treballarem perquè les obres permetin una circulació en condicions ordinàries eficients". La situació actual va ser definida per Bartumeu com una "circulació en unes condicions extraordinàries deficients".

Tot i que l'Executiu pretén esperar quina serà la decisió final del Ministeri de Foment espanyol abans d'actuar, no està de braços plegats. Segons va explicar Bartumeu, s'ha reunit recentment per tractar l'afer i millorar les relacions amb el Govern espanyol. El 31 de juliol ho va fer amb el ministre d'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el 18 d'agost passat va fer el mateix amb la ministra d'Habitatge, Beatriz Cor- redor.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT