PUBLICITAT

Andorra la Vella

El tancament de l’avinguda Meritxell provoca incerteses i malestar entre els distribuïdors

Els agents recorden que els repartidors només poden entrar fins les 12 hores

Per L.R.

Diversos vianants passegen per l’avinguda Meritxell, ahir al migdia.
Diversos vianants passegen per l’avinguda Meritxell, ahir al migdia. | TONY LARA
El tancament de l’Avinguda Meritxell de 12 del migdia a 12 de la nit que va tenir inici diumenge va provocar durant la jornada d’ahir incerteses i malestar entre els distribuïdors. Els diferents agents de circulació que controlaven ahir el trànsit a la zona es van explicar que, tot i estar degudament informats, «els camions arriben i s’enfaden perquè no poden entrar a descarregar». Segons les mateixes fonts, els comerciants haurien d’insistir en recordar als seus repartidors que únicament poden circular per l’avinguda Meritxell fins les 12 del migdia.

Així mateix, els agents de circulació van indicar que «caldrà buscar alternatives perquè puguin descarregar tal com s’ha fet també amb l’avinguda Carlemany». Una opció seria que els camions poguessin descarregar als carrers paral·lels, malgrat que els agents van apuntar que a l’avinguda Meritxell és més complicat perquè els vehicles de grans dimensions tindrien problemes per girar.

Destacaven també que els vianants seguien caminant per les voreres. Eren pocs els que, conscients de la novetat, passejaven tranquil·lament pel mig del carrer.

L’opinió dels comerciants/ Entre els comerciants d’avinguda Meritxell encara hi ha diversitat d’opinions. Mentre alguns creuen que el tancament serà positiu per les compres i per l’experiència dels visitants, altres estan convençuts que és millor mantenir la zona oberta a la circulació.

La dependenta de Gala Perfumeries, Loli Luque, creu que serà positiu i que «malgrat que els primers dies costa una mica, després ho agrairem com ho han fet a Escaldes». Amb tot, també va remarcar que el diumenge –el primer dia de tancament– no van poder veure gaire l’efecte perquè amb l’arribada del Tour de França no hi havia gaire gent al centre de la capital. Així mateix, Lique va apuntar que serà positiu també pels visitants ja que «ells no distingeixen entre parròquies i era fins i tot perillós perquè no sabien que passaven cotxes».

Per la seva banda, el dependent de la botiga Olympia, Claudi Campozano, va declarar que «quan un carrer és per a vianants fa que la gent divagui més i no es concentra en comprar».

Amb tot, tant agents de circulació com comerciants creuen que tots els canvis són complicats i que, a la llarga, tothom s’adaptarà a una avinguda Meritxell sense cotxes. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT