PUBLICITAT

Feda descontamina la zona afectada pels transformadors

  • La parapública destinarà 30.000 euros a netejar les taques d'oli
  • Una empresa externa treballarà 'in situ' fins al mes de novembre
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Detall de les taques que van deixar els transformadors ubicats a Engolasters. Foto: ONA MORANTE

Tot just un any després que Feda procedís a exportar els transformadors que tenia ubicats sense protecció a la zona d'Engolasters, la parapública ha iniciat els treballs de neteja de la zona afectada. Una empresa externa, Novaterra, serà la responsable d'efectuar la descontaminació, segons va publicar ahir el BOPA. Feda haurà de pagar 30.430 euros per la totalitat dels treballs.

En total van ser deu els transformadors elèctrics transportats a Espanya, els quals van deixar taques contaminants a les seves perifèries més pròximes, que van ser analitzades davant la possibilitat que s'hagués filtrat PCB, una de les substàncies químiques més perilloses i contaminants creades per l'home. Tècnics de Medi Ambient van determinar el mes de març passat que no hi havia traces de PCB, tot i que sí una contaminació d'olis en taques de fins a 40 centímetres.

Davant de la situació, la hidroelèctrica va iniciar les gestions per tal de descontaminar la zona afectada. Fonts de la parapública van informar ahir que es farà un tractament de la terra un cop separada. Aquest tractament inclou productes descontaminants que es mengen l'oli mineral de les runes. El tractament es farà en una zona aïllada tot i que no serà necessari transportar el terreny afectat.

Tot el procediment es durà a terme a Engolasters. Les mateixes fonts van reconèixer que si finalment s'haguessin trobat traces de PCB als terrenys, el procés de neteja hauria estat més extens i complicat d'efectuar.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT