PUBLICITAT

Andorra la Vella

Moët & Chandon a 5.770 euros

La devolució fictícia d’una ampolla de xampany podria condemnar a l’exdependenta d’un gran centre comercial a un any condicional

Per marisa da costa

| TONY LARA
Mai una ampolla de xampany havia sortit tan cara a la dependenta d’un gran centre comercial. Fingir la devolució d’un Moët & Chandon  de 140 euros que realment no va tornar a les prestatgeries de la superfície va portar els encarregats de la seguretat a descobrir que la dona es beneficiava dels descomptes de compres que no efectuava així com del retorn fictici de productes. En total, la susdita s’hauria beneficiat amb aquestes pràctiques de més de 5.770 euros que ara el ministeri públic li reclama en nom de l’empresa en què treballava, així com també vol condemnar-la a un any de presó condicional.
 
El Tribunal de Corts va celebrar ahir la vista oral a l’excaixera d’un gran centre comercial del país acusada del delicte major d’estafa informàtica: durant un període de poc més de dos mesos, la dona es va beneficiar dels descomptes que efectuava a clients –russos, per exemple– que no disposaven de la tarja client del supermercat. La dona, que va acceptar els fets pels que va ser detinguda el passat 2014, emprava la seva targeta personal així com la de la seva parella i mare per a fer rebaixes a usuaris que no en disposaven. Així, des de finals del 2013 fins el febrer següent la processada va fer servir el seu compte per rebaixar les compres costejades per altres clients, fins a un valor de 40.000 euros. 
 
El centre comercial calcula que a través d’aquestes operacions la noia va embutxacar-se poc més de 4.000 euros. La petició d’un any de presó condicional, però, no es limita a aquests fets. A més, l’exdependenta va fingir el retorn de diversos productes que, vertaderament, no van ser inserits novament en estoc. 
La devolució d’una ampolla de Moët & Chandon que no va retornar a la venda va alertar l’equip de seguretat, que va descobrir aleshores que els 140 euros que valia el xampany van anar a parar al compte de la caixera. Amb aquest mètode, la dona va acabar furtant 1.707 euros. El muntant que els perjudicats calculen que se’ls va sostreure és de poc menys de 6.000 euros que ara la fiscalia reclama en termes de responsabilitat civil.
 
La defensa de la jove, de 25 anys i qui a més de confessar i col·laborar va excusar-se pels danys causats, va mostrar-se d’acord amb la necessitat de retornar els diners sostrets. No obstant, va demanar que la pena no superi els sis mesos condicionals i, de la mateixa manera, sol·licita un termini de temps prou pronunciat com perquè la dona, amb dificultats econòmiques, retorni el deute. En aquest sentit no va fer una demanda específica i va deixar a criteri del tribunal la decisió del temps.
 
El veredicte s’emetrà el proper 14 d’octubre, així com la determinació dels jutges al voltant d’una baralla que s’esdevenia en una benzinera encampadana i que finalitzava amb una ferida a la boca de la seva empleada. Un client amb qui va tenir diferències va donar-li un cop amb la porta del seu vehicle, fets pels quals se li exigeixen 27 mesos condicionals i 3.600 euros pels perjudicis. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT