PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

En marxa el concurs d’arquitectura d’El Falgueró

Reig Capital convida a la creació d'equips amb professionals d'Andorra i l'estranger

Per Iván Moure

En color, la zona on es construirà El Falgueró. A sota, l’hospital i a l'esquerra, l’escola Sant Ermengol.
En color, la zona on es construirà El Falgueró. A sota, l’hospital i a l'esquerra, l’escola Sant Ermengol. | ELFALGUERÓ
Reig Capital grup, juntament amb les societats Atri i Encaix, va presentar ahir la convocatòria del concurs d’arquitectura per a la generació del masterplan del macro projecte de màxim luxe El Falgueró, amb un centenar de vivendes d’alt standing, un hotel amb 60 suites o un centre de negocis amb innovació tecnològica i sanitària, que buscarà l’obertura de la inversió estrangera. Perquè el que busca l’entitat és «crear un punt  de relació entre visitants, residents i comunitat local a nivell social, empresarial i lúdic», segons va argumentar el director general, Gilles Dregi.
 
El concurs és internacional però segons va valorar la presidenta de Grup Reig, Maria Reig, es donarà prioritat als projectes andorrans, «perquè són  els que coneixen la cultura, tradició i el terreny» però sobretot va insistir a associar-se amb altres professionals de l’estranger per crear equips de treball que pugui dunar el màxim rendiment, també en sostenibilitat. «Es pot reconèixer l’arquitectura típica de Suïssa, com també la d’Àustria o Dinamarca. Volem el mateix a El Falgueró. Que s’identifiqui amb Andorra», va explicar davant de més d’una trentena d’arquitectes que van assistir a l’acte.
 
La construcció d’El Falgueró es farà en una zona de més de dues hectàrees per sobre de l’hospital de Meritxell i fins al col·legi Sant Ermengol, amb una edificabilitat d’uns 55.000 metres quadrats i una inversió prevista de més de 200 milions d’euros. Les sol·licituds de participació estan obertes i a mitjans de novembre se sabran les sis les sis millors propostes que participaran al concurs d’idees.
PUBLICITAT
PUBLICITAT