PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Compromís X la Seu demana tancar la societat d’habitatge Hiuls

El grup de l’oposició també vol anul·lar l’últim contracte realitzat amb Efial

Per EL PERIÒDIC

Entrada a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
Entrada a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. | TONY LARA
El grup municipal de Compromís X La Seu ha anunciat que presentarà una moció durant el pròxim ple municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, que tindrà lloc dilluns que ve, dia 11, per a sol·licitar que es doni compliment a l’acord de ple al qual es va arribar el passat abril de no tornar a contractar la consultoria Efial sense concurs públic i anul·lar «un nou contracte a dit amb Efial realitzat per l’alcalde Batalla», segons ha informat el grup en un comunicat. A més,  el grup majoritari a l’oposició també demanarà que s’iniciï el procediment per liquidar la societat Habitatge i Urbanisme la Seu S.L.U., Hiuls, i tornar les seves competències a l’ajuntament urgellenc.

Compromís X la Seu va voler recordar ahir que, durant la junta de govern local al consistori urgellenc del dia 4 de juliol, «el govern local de Convergència va tornar a adjudicar a l’empresa consultora Efial un nou contracte d’uns 4.000 euros a dit i sense cap tipus de concurs públic previ». Segons l’oposició, «aquest fet contradiu l’acord al qual el ple municipal de la Seu va arribar després d’aprovar una moció presentada conjuntament per Compromís X la Seu i ERC de no realitzar noves contractacions amb aquesta consultoria fins que no es resolguin els processos judicials oberts».

«Contradiccions» / L’argumentació per suspendre l’últim contracte amb Efial continua: «A més, a part de contradir al ple, Albert Batalla [alcalde de la Seu] contradiu la seva pròpia paraula, ja que el mateix dia de la celebració del ple, hores abans, va realitzar una roda de premsa anunciant que no tornarien a realitzar cap altre nou contracte d’assessorament sense concurs públic».

Compromís X la Seu va subratllar que l’endemà que l’ajuntament realitzés el nou contracte amb Efial, «els mitjans de comunicació de tot l’Estat es van fer ressò de l’anomenada operació Térmyca, en la qual l’autoritat judicial va portar a terme aquell mateix dia 12 detencions i més de 50 registres i requeriments a tot l’Estat. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha estat un dels ajuntaments que ha rebut un requeriment judicial d’informació, demanant entregar al jutge tots els expedients de contractació amb Efial. Entre els detinguts, hi ha el president de la consultoria Efial, Antoni Martos».

Finalment, el grup municipal que lidera el socialista Òscar Ordeig va assegurar que «des de la creació de la consultoria Efial, l’any 2007, fins a l’actualitat, l’Ajuntament de la Seu ha adjudicat a dit i sense concurs contractes d’assessorament per prop de 600.000 euros. Molts d’aquests contractes han vinguts assignats des de l’empresa pública HIULS, depenent de l’Ajuntament de la Seu. La creació d’aquesta empresa va ser, precisament, la primera feina que Efial va realitzar pel consistori urgellenc».

La Guàrdia Civil va requerir informació a l’ajuntament el passat dimarts en relació a la contractació de serveis que ha fet el consistori a la consultoria Efial. Els agents espanyols van entrar a l’administració per demanar les dades sobre dites adjudicacions i segons va informar l’ajuntament, s’està treballant amb total voluntat de col·laboració i preparant la informació requerida per fer-la arribar al jutjat del Vendrell, que és qui l’ha demanat. En cap cas, però, hi va haver un registre, sinó que es va demanar informació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT