PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Un enginyer per salvar la captació de Claror

La consellera Vendrell opina que la contractació desacredita Capesa

Per E. J. M.

Vista de l’esllavissada a Claror, l’estiu passat.
Vista de l’esllavissada a Claror, l’estiu passat. | GOVERN
El Comú d’Escaldes-Engordany ha contractat un enginyer, Jordi Deu, perquè s’encarregui dels treballs en la captació d’aigua de Claror, que va quedar afectada des de la inusual esllavissada que hi va haver el 21 de juliol de l’any passat i que provoca, quan hi ha fortes tempestes a la zona, que s’enterboleixi l’aigua potable de la parròquia i el servei s’hagi de suspendre.

Deu estarà contractat fins a finals de desembre, per 2.400 euros al mes. L’enginyer s’ocuparà de desenvolupar mesures preventives per evitar que els llims i les argiles sedimentades al riu Claror es filtrin i continuïn embrutant la captació. Deu és un gran coneixedor i expert en la zona, on hi treballa des de l’esllavissada.

La contractació, però, no ha convençut la consellera socialdemòcrata a l’oposició, Cèlia Vendrell, no per la professionalitat de Deu, al qual ha lloat, sinó perquè considera que l’acció del comú «desacredita Capesa». «És la companyia la que s’encarrega de la captació i la distribució d’aigua, per tant, ha de ser Capesa qui faci la contractació». El cònsol menor, Marc Calvet, ha recordat que la zona de la captació és competència comunal ja que és a la Vall del Madriu-Perafita-Claror i, precisament, Claror és una zona tripartida entre Escaldes-Engordany, Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella.

El conseller liberal Marc Magallón veu bé la contractació d’un expert per a la zona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT