PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La reforma del Fener començarà a l’octubre i durarà sis mesos

La propietat de les bordes les enderrocarà i el comú llogarà l’espai

Per ESTHER JOVER MARTIN

Cruïlla de l’avinguda del Fener amb el carrer de la Unió, i les bordes que s’enderrocaran.
Cruïlla de l’avinguda del Fener amb el carrer de la Unió, i les bordes que s’enderrocaran. | TONY LARA
El projecte La importància de l’ombra, de l’arquitecte Marc Monegal Blasi, ha guanyat el concurs d’idees de remodelació de l’avinguda del Fener, de 550 metres. La reforma del vial començarà a l’octubre i s’allargarà durant mig any, segons va avançar ahir el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet. L’obra es realitzarà en quatre fases i s’informarà el veïnat amb un tríptic perquè coneguin com afectarà la mobilitat.

La rehabilitació del carrer suposarà aixecar el paviment per millorar la galeria de serveis i fer la separativa d’aigües fluvials, però també s’embellirà l’aspecte extern: «eixamplem les voravies, reforcem l’enllumenat, eliminem la zona blava i hi haurà una zona verda al centre», va afegir Calvet. L’avinguda del Fener serà d’un sol sentit de circulació tot i que potser es manté el tram amb doble sentit perquè s’incorporin els vehicles que vénen del carrer perpendicular al carrer Picó.

DISCUSSIÓ PER UNES BORDES / A més de la reforma planificada de l’avinguda del Fener, la propietat de les bordes que hi ha a la cruïlla amb el carrer de la Unió ha decidit enderrocar-les ja que estan en molt mal estat de conservació i no pretén rehabilitar-les. El Comú d’Escaldes-Engordany hi ha donat el vistiplau i, a més, ha acordat llogar l’espai que en resultarà durant el que queda de mandat. El preu del lloguer no serà superior a 3 euros per metre quadrat, i el solar resultant serà d’uns 1.500 m2. El comú encara no ha decidit si hi habilitarà un aparcament o un espai públic, com una plaça o un espai d’esbarjo infantil.

En la sessió de consell de comú celebrada ahir, la consellera socialdemòcrata Cèlia Vendrell, a l’oposició, va criticar l’enderrocament de les bordes ja que ho considera un altre exemple que demostra que «DA no té cura del patrimoni». Vendrell va lamentar que es tirin a terra «les úniques bordes que es conserven al centre de la parròquia».

Calvet va respondre que «no s’ha de confondre nostàlgia amb patrimoni. Les bordes no estan catalogades perquè no tenen cap interès històric». El cònsol menor va insistir que l’enderrocament és decisió de la propietat i que servirà per millorar l’accés a la parròquia pel carrer de la Unió.

En canvi, el conseller Marc Magallón, de l’altre grup a l’oposició, va valorar positivament les accions que es faran a l’avinguda del Fener perquè «la nova entrada a la parròquia serà cabdal». Magallón ha format part del jurat del concurs d’idees que ha adjudicat el projecte de remodelació de l’avinguda del Fener a l’arquitecte Marc Monegal, amb 391 punts. Els altres dos projectes que han quedat finalistes han estat Entorn, de Fèlix Vicente (302 punts), i Esllavissada del Fener, de Lluís Ginjaume (300 punts).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT