PUBLICITAT

Encamp

Demanda contra Encamp dels consellers liberals

Ld’A rebutja els motius pels quals DA justifica l’abaixada de sou

Per marisa da costa

Els consellers d’Ld’A + Independents per Encamp, Maribel Lafoz i Jordi Troguet.
Els consellers d’Ld’A + Independents per Encamp, Maribel Lafoz i Jordi Troguet. | Tony Lara
El lletrat de Jordi Troguet i Maribel Lafoz, els dos consellers a la minoria encampadana en representació dels Liberals d’Andorra (Ld’A), va entrar dimecres a la Batllia una demanda contra el Comú de la parròquia per l’abaixada salarial que la majoria demòcrata aprovava durant la primera sessió de consell comunal encapçalada per Jordi Torres en encetar la legislatura vigent i per la qual reduïa les retribucions de 1.700 a 1.350 euros. 
 
Els consellers liberals ja havien advertit de la probabilitat de recórrer a la via de la justícia la decisió de l’equip demòcrata que el desembre prenia de nou les regnes de la corporació i que tirava endavant, com a una de les primeres decisions, la determinació de tornar la tretzena paga així com apujava als membres de la majoria els salaris. Els representants d’Ld’A + Independents han complert finalment amb l’advertència perquè consideren, tal com va manifestar el seu representant, Alfons Clavera, «que la situació suposa un greuge comparatiu».
 
La demanda, acceptada a tràmit, es presenta contra la vulneració de «l’article 25 de la Constitució pel qual es regeix la igualtat de drets de tots els andorrans a l’hora d’accedir a les funcions i càrrecs públics». De la mateixa manera, veuen violat el punt 30 de la Magna, on es determina un funcionament de les administracions locals que consideren transgredit. 
 
Amb tot, la voluntat de Lafoz i Troguet és, tal com van manifestar a través d’un comunicat, «la modificació del reglament del d’estructurament i funcionament del Comú d’Encamp». En dita normativa es desplega el sou dels integrants de la junta, que s’hauria d’establir segons «la càrrega de treball, la responsabilitat i la complexitat». El representant legal va recordar, en aquest sentit, el fet que els consellers de la majoria, «a qui s’ha augmentat la remuneració per ser presidents de comissió», participen de diverses comissions però s’encarreguen «vertaderament només de la seva», mentre que el bàndol de la minoria ha d’encarar la participació de diversos equips de treball. 
 
L’objectiu, finalment, és «restaurar els drets fonamentals dels consellers de la minoria i evitar que arbitràriament rebin menys atribucions per realitzar el mateix treball».  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT