PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les alteracions al tràfic: com afecta el canvi al conductor?

Els usuaris del transport públic es veuran poc repercutits pel tall del carrer

Per marisa da costa

Uns vehicles passen per darreres vegades després del migdia per l’avinguda Meritxell, ahir.
Uns vehicles passen per darreres vegades després del migdia per l’avinguda Meritxell, ahir. | Tony Lara
El tàndem format per Conxita Marsol i Marc Pons veurà el proper diumenge acomplert un dels punts amb què es presentava a les eleccions comunals del passat desembre: el tancament de l’avinguda Meritxell. Com afectarà al ciutadà aquest compromís polític en què principalment s’ha tingut en consideració els implicats empresarials? La mesura es tira endavant precisament pensant en els vianants –més en els de fora que en els de dins, cal matisar–, que som tots. I malgrat que des de l’Administració s’insisteix en recalcar que les modificacions són mínimes i que els talls que amb anterioritat s’han produït en determinades ocasions ajuden a la societat a tenir una idea sobre els canvis que ara s’implementaran, sí que cal parlar de certes afectacions. La que més usuaris afectarà serà la substitució de dues parades d’autobús públic que ara se situen a l’avinguda i per on passen tant les línies interurbanes que es dirigeixen cap a Sant Julià de Lòria i fins a les parròquies d’Orient.
Nova parada 
 
Demà serà el darrer dia en què els viatgers que emprin el servei públic podran fer ús de les parades que queden tot just davant dels supermercats E-Leclerc Hiper Andorra i Centre Comercial Andorrà. Substituirà aquests dos punts d’aturada del clípol la parada que queda ben a prop de la plaça de la Rotonda, al carrer Doctor Mitjavila (davant de l’hotel Expèria). 
 
El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, va oferir ahir un recorregut pels trams en què la circulació quedarà modificada amb el tancament de Meritxell on va informar que «la resta de parades no es veuen afectades». A la única supressió de dues zones d’aturada de l’autobús, el mandatari comunal va voler afegir que «hi ha la mateixa equidistància» fins al nou punt de Doctor Mitjavila «que en relació a les dues altres parades». «No hi haurà una afectació greu perquè el ciutadà», va dir, al que «s’informarà sobre els canvis a través de les xarxes socials» així com altres vies, «haurà de recórrer la mateixa distància». 
L’estació de taxis de l’avinguda Meritxell seguirà en funcionament. Això sí: se suprimiran, durant les hores de tall de l’avinguda les parades que queden a tocar d’aquest carrer, les primeres. Els vehicles hauran de donar la volta i circular per l’avinguda del Consell d’Europa, la que passa pel darrere de l’Hiper. La ubicació d’aquest darrer supermercat ha estat un dels majors maldecaps per a l’equip de Marsol i Pons a l’hora de fer realitat una Meritxell per a vianants.
Finalment, els usuaris d’E.Leckerc Hiper hauran d’accedir a l’aparcament pel carrer de La Borda i trobaran la sortida per l’avinguda Riberaygua. Això serà provisional fins que el mateix centre comercial hagi enllestit l’acondicionament de l’aparcament. També podran circular per Meritxell «els pocs» usuaris dels hotels Pitiusa i Valmar. 
 
D’altra banda, els transportistes podran sol·licitar accés per al trasllat de mercaderies sensibles per a la zona als agents de circulació. No obstant, disposaran d’un doble tram de càrrega i descàrrega al carrer de La Borda. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT