PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alteració en les línies d’autobús pel pas del Tour

Des d’avui ja no és possible l’accés rodat a la zona d’Arcalís

Per El Periòdic

Recorregut de les línies i parades d'autobus.
Recorregut de les línies i parades d'autobus. | Govern
Amb motiu de l’arribada i la sortida del Tour de França, el diumenge 10 i el dimarts 12 de juliol, la freqüència de les línies regulars interurbanes de transport públic de viatgers es veuran afectades pels horaris de tancament de la carretera. A mesura que s’obri la circulació el servei s’anirà restablint. El servei de les línies regulars interurbanes quedarà restituït per assegurar el transport de viatgers a l’hora del tancament dels centres comercials.
 
TALLS DE CARRETERA / Tot i que l’hora d’arribada de la ronda ciclista a la frontera hispanoandorrana durant el 10 de juliol es preveu a les 15.45 hores, la circulació quedarà interrompuda per la frontera del riu Runer a partir de les 13.15 hores, 45 minuts abans del pas de la caravana publicitària. Aquest tall, que afectarà els dos sentits de la marxa, s’anirà ampliant a mesura que els ciclistes avancin cap a Sant Julià, la Comella, Encamp, l’Aldosa i, finalment, Arcalís. 
Pel que fa a l’etapa de sortida des d’Escaldes Engordany cap a Revel, dimarts 12 de juliol, els talls s’iniciaran a les 9.45 hores a la zona del Clot d’Emprivat per anar avançant cap a Encamp, Canillo, el port d’Envalira i el Pas de la Casa. 
 
En els dos dies, la circulació no es tornarà a reobrir fins al pas de l’últim corredor, que s’indicarà amb el vehicle de la policia amb les banderes verdes.
Quant a l’accés rodat a la zona d’arribada d’Arcalís, quedarà restringit a la CG3 a partir d’avui, dia 8, sota el control de la policia. En qualsevol cas, durant l’etapa del 10 de juliol s’habilitarà un servei gratuït d’autobusos que enllaçaran Arans amb l’Hortell d’Arcalís (a quatre quilòmetres de la meta), així com un aparcament per a vehicles a Arans. En cas de voler arribar fins a la zona de meta, s’haurà de fer a peu des de l’Hortell.
 
 A la zona d’arribada a Arcalís,  l’accés rodat estarà restringit des d’avui a les vuit del matí. El dia de la prova, l’evacuació i el trasllat de les persones serà lenta i es farà entre les 18.30 hores i les vuit del vespre,aproximadament, en funció de l’hora en que s’acabi l’evacuació dels vehicles acreditats.
 
EIXAMPLAMENT A L’ALDOSA / D’altra banda, el Comú de la Massana continua amb les campanyes de millora de la xarxa viària, amb l’objectiu de reforçar la seguretat, tant per als conductors com per als vianants. A principis de juny van començar les obres d’una nova fase d’eixamplament de la carretera de l’Aldosa, que forma part de les inversions als pobles per a aquest exercici, que suposen un total d’1,5 milions d’euros. La intenció era que la zona estigués en perfectes condicions per acollir el pas del Tour de França. 
 
L’acció té com a objectiu millorar la circulació dels vehicles per un lloc que és molt estret, però també facilitar el pas de vianants, ja que s’han construït voravies per comunicar tot el poble. Després del pas del Tour de França es completaran les obres, que preveuen també una zona de repòs. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT