PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Espot diu que si la justícia ha fallat s’haurà de demostrar

El ministre entén que els comuns reclamin pels expedients prescrits

Per E. J. M.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ahir.
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ahir. | SFGA/CESTEVE
Els comuns volen reclamar al Govern una compensació econòmica pels expedients d’impagaments que han prescrit a la Batllia i s’han quedat sense executar. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va admetre ahir que «les eventuals indemnitzacions que es puguin pronunciar són a càrrec dels pressupostos generals de l’Estat. Qualsevol reclamació és legítima i, si en aquest cas, els comuns han patit un detriment econòmic com a conseqüència que determinats expedients han prescrit –tot i que s’haurà de demostrar que hi ha hagut un funcionament anormal de l’administració de justícia–, poca cosa té a dir el Govern».

El ministre va afegir que «el més important és que hem fet els passos necessaris i ja estem implantant un nou sistema per evitar que en el futur torni a passar, a través de la delegació de les execucions al saig o que les administracions puguin executar els seus actes administratius. Cadascú serà responsable de les seves execucions i disposarà dels instruments per fer-ho». Espot va concloure que a partir d’ara ja no han de quedar expedients acumulats.

Per la seva part, el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, va recordar que la Batllia «ha fet una tria dels expedients prescrits, que tenien més de tres anys, i que hem arxivat perquè ja no serveixen de res, i de la resta n’hem reenviat 4.500-5.000 als comuns, dels 40.000-50.000 que hi havia».

Casadevall va subratllar que «el que volen saber els comuns és qui té la culpa: si ells els van enviar tard, o nosaltres no hem fet la feina i reclamar l’import al Govern». El president del CSJ va opinar que reclamar és «un dret» però també va puntualitzar que «el fet que la gent no pagui, si finalment ho paga el Govern, ho acabem pagant entre tots».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT