PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els castellers donaran la benvinguda al Tour de França

Amb la colla actuaran les de la Sagrada Família i de Sant Feliu

Per EL PERIÒDIC

Actuació dels Castellers d’Andorra l’abril passat a la plaça de la Rotonda per celebrar el primer aniversari.
Actuació dels Castellers d’Andorra l’abril passat a la plaça de la Rotonda per celebrar el primer aniversari. | TONY LARA
Andorra es bolca amb el Tour de França, i la Colla Castellera d’Andorra no vol ser menys. Els castellers del Principat homenatjaran el pas de la ronda ciclista amb dues actuacions: la primera tindrà lloc dissabte a la tarda al Prat del Call, a Ordino, amb els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Sant Feliu com a colles convidades; la segona serà diumenge, amb uns pilars que aixecarà la colla andorrana al pas del pilot de corredors, per tant, els castells tindran repercussió internacional.

Un dels objectius dels Castellers d’Andorra és que la realització de France TV els enfoqui en el moment d’aixecar els pilars, com fa amb altres iniciatives que es preparen a altres poblacions per on passa el recorregut. El Tour de França s’emet en uns 200 països de tot el món i ha arribat a puntes, segons l’organització, de 3.500 milions d’espectadors potencials.

A més de l’exhibició castellera, durant els tres dies que la caravana estarà al Principat –diumenge 10 arriba a Arcalís, dilluns 11 és jornada de descans i dimarts 12, sortida des d’Escaldes-Engordany– s’organitzaran diverses activitats tant a Ordino com a Escaldes-Engordany, com exposicions, exhibicions de sumba i spinning, concerts i esbarts.

Els castellers es van constituir l’any 2014, i l’abril del 2015 van rebre el bateig de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. La colla que encapçala Juli Peña ja ha arribat a aixecar castells de 6 i continua assajant per poder-ne aixecar de 7. L’entitat ha guanyat el premi Andorrà de l’Any 2015.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT